Cutremurător, SBU recunoaște! Daria Dughina, ASASINATĂ de ucraineni în numele tatălui, Alexander, colaboraționistul Moscovei. Vânătoarea continuă

Cutremurător, SBU recunoaște! Daria Dughina, ASASINATĂ de ucraineni în numele tatălui, Alexander, colaboraționistul Moscovei. Vânătoarea continuă
Publicat: 27/03/2024, 17:20
Actualizat: 27/03/2024, 17:25

Șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), generalul Vasili Maliuk, a mărturisit la postul de televiziune național ICTV că Daria Dughina, fiica colaboraționistului Moscovei, Alexander Dughin, a fost asasinată accidental de serviciile speciale, într-un atentat cu mașină capcană. Ținta a fost tatăl Dariei. Din nefericire, cei doi au făcut schimb de mașini. Teribil, Daria s-a dezintegrat chiar sub ochii tatălui (Foto).

Vânătoarea serviciilor speciale vizează conaționalii colaboraționiști și concetățenii ruși acuzați că prin acțiunile lor au dus la moartea civililor sau soldaților ucraineni. Desigur, Maliuk subliniază că afirmațiile lui nu reprezintă poziția oficială a Kievului.

Nimic oficial, doar afaceri interne

Într-o intervenție stranie la postul național de televiziune din Ucraina, Maliuk a spus că spionii ucraineni au vizat „foarte multe” persoane responsabile de crime de război și atacuri împotriva cetățenilor ucraineni, potrivit SkyNews și Kyiv Post. Maliuk a spus că Ucraina nu își poate asuma în mod oficial responsabilitatea crimelor.

 Oficial, nu vom admite acest lucru. Dar, în același timp, pot oferi câteva detalii.

Prioritate, trădătorii

Șeful SBU a susținut că campania de asasinate, desfășurată prin rețele de agenți secreți și agenți clandestini, a acordat prioritate cetățenilor ucraineni care colaborează cu autoritățile de ocupație rusă pentru a aresta și tortura alți ucraineni. În interviu, Maliuk a oferit detalii despre mai multe crime autorizate de oficialii ucraineni și despre presupusele procese interne ale guvernului ucrainean care le-a autorizat.

Cum sunt selectate țintele

Malyuk a susținut că procesul decurge după cum urmează: înainte de a planifica și executa un asasinat, conducerea SBU cooperează cu agențiile de aplicare a legii și de informații la nivel național pentru a identifica ținta și a confirma că el sau ea a fost responsabil pentru activitățile din timpul războiului, care au dus la uciderea sau rănirea cetățenilor ucraineni.

Lista neagră și tragedia Dariei

Una dintre cele mai importante tentative de asasinat a fost împotriva filozofului politic rus și apropiatului aliat al lui Vladimir Putin, Aleksandr Dugin. A eșuat când propagandistul de la Kremlin a schimbat mașina cu fiica sa pe 20 august 2022, și a fost ucisă într-un asasinat cu mașină-capcană. Putin a deplâns public drama Dariei și l-a omagiat pe patriotul rus Alexander.

Tatarski a primit un cadou

Poate cea mai cunoscută personalitatea ucisă a fost Vladlen Tatarski, născut în Ucraina, un propagandist al Kremlinului și personalitate mass-media. Șeful SBU a spus că acesta a fost eliminat pentru serviciul său militar în lupta împotriva Ucrainei și pentru apelurile sale pentru eliminarea ucrainenilor. Propagandistul a fost ucis când i s-a înmânat o statuetă plină cu explozivi într-o cafenea din Sankt Petersburg în aprilie anul trecut. Șeful spionilor ucraineni a spus că agenții au păcălit un intermediar, o tânără, pentru a-i preda statuia lui Tatarski.

Maliuk susține că SBU nu și-ar asumă meritul pentru asasinat, dar Tatarski „a meritat-o ​​din cauza abuzului său repetat asupra prizonierilor de război ucraineni.”

Kiva a avut parte de servicii profesioniste

Fostul deputat al parlamentului ucrainean Illia Kiva, un critic deschis al independenței Ucrainei și un fugar de autoritățile de la Kiev după invazia rusă în Ucraina, a fost împușcat mortal de un asasin într-un sat la vest de Moscova, pe 6 decembrie 2023.

Kiva fusese condamnat pentru trădare și a continuat activitățile anti-ucrainene în cooperare cu agenția națională de spionaj a Rusiei, FSB, și a fost executat cu focuri de armă de un asasin „priceput”, a spus Maliuk.

Prelepin a fost scopit cu o bombă

Cetățeanul ucrainean Zakhar Prelepin, un înalt oficial într-un guvern „separatist” susținut de Kremlin din regiunea Lugansk din estul Ucrainei, a fost „o țintă” deoarece a servit la nivelurile superioare ale forțelor de ordine ucrainene înainte de a schimba tabăra.

A cerut în mod public uciderea ucrainenilor și a depus un efort sistematic pentru a realiza crimele, spune șeful SBU. Prelepin a supraviețuit detonării unei bombe în septembrie 2022, care a ucis alți ofițeri de poliție adunați într-o casă de țară din regiunea Lugansk, dar rănile grave la nivelul secțiunii abdominale i-au distrus organele genitale și l-au lăsat pe „acest criminal de război dovedit” un invalid, spune Maliuk.

La acea vreme, unele publicații au scris că Prelipin a murit în atac.

Gorenko și Kornet vânați în teritoriile ocupate

O încărcătură explozivă C-4 standard NATO de 800 de grame a fost folosită pentru a arunca în aer biroul procurorului general al autorității de ocupație „LPR” din Lugansk, Serghei Gorenko.  Igor Kornet, ofițer superior de poliție în regiunea ocupată Lugansk, a fost, de asemenea, grav rănit în urma unei explozii cu o bombă care a lovit o frizerie din Lugansk pe 15 mai 2023. Kornet mergea la frizerie o dată pe săptămână, iar agenții secreți au putut stabili un traseu clar al acestuia înainte, a delcarat Maliuk.

Citiși și: Mesajul lui Putin după asasinarea fiicei lui Dughin, Daria Dughina: „A dovedit prin fapte ce înseamnă să fii un patriot rus”

Cine este femeia care ar fi ucis-o pe Daria Dughina. Ar fi fugit în Estonia după atentat

Volodimir Zelenski despre suspecta indicată de FSB în atentatul în care a fost ucisă Daria Dughina: „Nu se află pe teritoriul Ucrainei”

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Schimbarea care urmează pentru MILIOANE de români. Marcel Ciolacu, anunț astăzi, 27 APRILIE: Se va...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Război total după lansarea filmului Buzz House! Reacția lui Selly, după acuzațiile grave la adresa...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator