• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

David Cameron, înainte de Consiliul European: „Nu sunt mulțumit deloc. Este greșit să existe astfel de propuneri”

David Cameron, înainte de Consiliul European: „Nu sunt mulțumit deloc. Este greșit să existe astfel de propuneri”
Știrea orei

Premierul britanic, David Cameron, a declarat joi, înainte de începerea Consiliul European de la Bruxelles, că, în ciuda tăierilor mari propuse de președintele Herman van Rompuy, nu este „deloc mulțumit” și va negocia dur pentru a obține o înțelegere cât mai avantajoasă atât pentru contribuabilii din Regatul Unit, cât și pentru cei europeni, potrivit serviciului video al Consiliului European.

„Nu sunt mulțumit deloc. (…) Într-un moment în care trebuie să luăm decizii dificile acasă în ceea ce privește cheltuielile publice, este greșit să existe propuneri pentru aceste creșteri suplimentare ale cheltuielilor în UE așa că vom negocia pentru a obține o înțelegere bună pentru contribuabilii britanici și pentru contribuabilii europeni”, a explicat Cameron.

Statele membre ale UE negociază, zilele acestea, bugetul multianual al uniunii, pentru perioada 2014-2010. Atât oficialii britanici, cât și cei ai altor state care contribuie cel mai mult la acest buget încearcă să îi scadă plafonul de cheltuieli, spunând că este greu de justificat o creștere a bugetului UE atunci când țările membre realizează tăieri masive ale propriilor cheltuieli.

Inchide