DECIZIE. Egiptul și-a redeschis faimoasele piramide Giza pentru public

Redactor:
Florentina Dinu
DECIZIE. Egiptul și-a redeschis faimoasele piramide Giza pentru public

Egiptul și-a redeschis faimoasele piramide Giza pentru public, miercuri, după o închidere de trei luni, căutând să repornească o industrie vitală a turismului afectată de noul coronavirus.

Zeci de turiști entuziasmați și-au smuls selfie-urile în timp ce au rătăcit prin cel mai iconic sit antic din Egipt.

Piramidele au fost prima atracție turistică a țării care s-a redeschis, împreună cu Muzeul Egiptului de lângă Piața Tahrir din Cairo, terenul zero al revoluției din 2011

Autoritățile speră ca vacanții vor zbura curajos și vor pleca spre Egipt, după ce zborurile internaționale au fost reluate marți sub restricții de călătorie.

„Am venit astăzi la Piramide pentru că s-au deschis după ce au fost închise mult timp”, a declarat pentru AFP Ashiana Love, o turistă australiană pe site.Energia este cu adevărat specială.”

Cea mai populată țară arabă a aplicat o curbă de noapte de trei luni după prima infecție COVID-19 înregistrată pe 14 februarie.

A închis muzeele și siturile arheologice, împreună cu magazinele, cafenelele și restaurantele pentru a provoca focarul.

A înregistrat peste 68.000 de cazuri și aproape 3.000 de decese.

Dar ghidul turistic Fatma Bayoumy a spus că a fost liniștită prin măsuri de siguranță consolidate la fața locului.

„Există multe proceduri de protecție luate … înainte de a intra în Piramide. Acestea dezinfectează totul, vizitatorii și gențile – este în siguranță”, a spus ea pentru AFP dimineața înfiorătoare la Cairo.

3 miliarde de dolari în împrumuturi pentru sprijinirea sectorului

Pandemia a fost o lovitură înțepătoare pentru industria turistică din Egipt, care reprezintă o cincime din PIB și angajează aproximativ trei milioane de oameni.

Sectorul a suferit un deceniu de agitații de la răsturnarea din 2011 a dictatorului Hosni Mubarak de multă vreme, cu atacuri jihadiste mortale și instabilitate politică care ține departe mulți turiști.

Însă s-a recuperat să înregistreze numere record de vizitatori – în jur de 13,6 milioane în 2019.

Ministrul turismului din țară, Khaled El-Enani, a declarat pentru AFP la începutul acestei luni că banca centrală a alocat până la 50 de miliarde de lire egiptene (3 miliarde de dolari) în împrumuturi pentru sprijinirea sectorului.

×

Urmăriți Gândul LIVE Surpriză de proporții, după ce au apărut imagini cu un bărbat care-și agresează soția cu copilul în brațe. Și nu oriunde, ci în stradă, în fața unei instituții publice. Agresorul era preot! https://bit.ly/3a7qsRZ Dumitru Coarnă, președintele SNPPC și Varujan Vosganian, purtător de cuvânt ALDE, invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Joi, 6 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide