Declarație dură a unui oficial german. Fondurile UE neutilizate de România ar trebui date țărilor în care migrează români

Declarație dură a unui oficial german. Fondurile UE neutilizate de România ar trebui date țărilor în care migrează români
Publicat: 28/07/2014, 19:22
Actualizat: 18/09/2019, 20:41

„Trebuie să folosim oportunitățile oferite de imigrație. Jumătate din imigranți sunt bine calificați. Fără medicii și personalul medical din Europa de Sud-Est multe clinici din Renania de Nord-Westfalia nu ar mai putea funcționa”, a declarat, într-un interviu acordat publicației Express, Guntram Schneider, ministrul Muncii în acest land.

Întrebat de cealaltă jumătate, care alcătuiește așa-numita „imigrație a sărăciei”, oficialul german a precizat că aceștia vor continua să vină, atât timp cât salariul minim în România este de 1,04 euro pe oră.

„În România salariul minim (pe oră) este de 1,05 euro. Așa că nu trebuie să ne mirăm că oamenii vor continua să vină la noi. În 2013 au venit în Renania de Nord-Westfalia în jur de 18.000 de așa-numiți «imigranți ai sărăciei» (…) Landul pune la dispoziția localităților cu imigranți 10,4 milioane de euro pentru integrarea acestora. Pe de altă parte, și țările de origine precum România și Bulgaria trebuie să-și integreze mai bine minoritățile. Au la dispoziție fonduri europene în acest sens. Noi propunem ca fondurile pe care țările de origine (ale migrației sărăciei – n.r.) nu le absorb să fie redirecționate la noi și în alte țări (care primesc astfel de imigranți – n.r.)”, a precizat Guntram Schneider.

Acesta a explicat că ar fi vorba de un miliard de euro anual, pe care autoritățile germane i-ar folosi pentru programe de integrare, educație și pentru integrarea pe piața muncii. Nu este prima dată când este avansată o astfel de posibilitate.

Postul german Deutsche Welle în limba bulgară a anunțat, în august anul trecut, că milioane de euro destinate săracilor din Bulgaria și România vor fi redirecționate către Germania pentru că aceste state sunt „incapabile să le utilizeze” și din cauza afluxului de români și bulgari în Germania.

Comisia Europeană a negat însă aceste informații.

„Nu este adevărat. Nu este niciun transfer de fonduri structurale care au fost alocate Bulgariei și României către alte țări”, a declarat Jonathan Todd, purtător de cuvânt pentru Ocuparea forței de muncă și Afaceri sociale, László Andor, pentru EurActiv.

Todd a explicat că alocarea acestor fonduri pentru țările UE este stabilită o dată la șapte ani, iar actualul ciclu bugetar se încheie în acest an, următorul intrând în vigoare pentru 2014-2020. â

Dacă țările membre UE nu cheltuiesc toate fondurile structurale care le-au fost alocate, banii rămân la bugetul UE dar nu există o realocare a lor către alte țări, a explicat el.

Todd a adăugat că folosirea fondurilor structurale ale UE disponibile pentru Germania a fost o decizie a autorităților germane. Totuși, ei pot aloca unele dintre fonduri pentru a sprijini incluziunea socială în orașele care se confruntă cu așa-numita „imigrație a sărăciei”.

„În orice caz, Germania nu primește nicio creștere de fonduri structurale de la bugetul UE în acest scop. Dacă Germania decide să folosească mai mulți bani din fondurile structurale europene, va trebui să recurgă la o realocare a banilor de la alte proiecte”, a afirmat Todd.

Cătălina Mihai, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Test de cultură generală. Cum rămâne aprinsă torța Olimpică?