DECLARAȚII CONTROVERSATE. Donald Trump: Numărul imens de infectări din SUA este „un lucru bun” şi o „medalie de onoare”

DECLARAȚII CONTROVERSATE. Donald Trump: Numărul imens de infectări din SUA este „un lucru bun” şi o „medalie de onoare”
Donald Trump spune că numărul imens de infectări din SUA este „un lucru bun” şi o „medalie de onoare”
Publicat: 21/05/2020, 08:19

Donald Trump a făcut din nou declarații controversate, susținând că țara pe care o conduce merită o medalaie de onoare pentru faptul că este fruntașă la numărul cazurilor raportate de infecție cu noul coronavirus. 

Președintele SUA a menționat că este un lucru bun faptul că țara lui are cele mai multe cazuri oficiale de coronavirus, întrucât acest lucru demonstrează că testarea lor este eficientă.

„Văd faptul că SUA are cele mai multe cazuri ca fiind, într-un anumit sens, un lucru bun, întrucât arată că testarea noastră este mult mai bună”, a afirmat președintele SUA. „Apropo, să ştiţi că atunci când spuneţi că suntem pe primul loc la numărul de cazuri, asta este pentru că testăm mai mult decât oricine altcineva. Deci, avem o mulţime de cazuri, dar eu nu văd asta ca fiind un lucru neapărat rău. O văd ca pe o medalie de onoare. Serios, este o medalie de onoare. Este un omagiu adus testării şi muncii pe care profesioniştii noştri au făcut-o”, a continuat Donald Trump.

Bilanț negru în SUA

Cel puţin 1.550.959 de cazuri de coronavirus şi 93.416 decese au fost înregistrate în Statele Unite, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

La nivel naţional, miercuri au fost raportate cel puţin 22.391 de noi cazuri şi 1.485 de decese.

Dr. Anthony Fauci, principalul specialist în boli infecţioase din SUA, spune că aceste diferenţe fac imposibilă utilizarea unei abordări de dimensiuni unice, în timpul pandemiei.

New York a devenit epicentrul epidemiei cu 354.370 de cazuri confirmate şi 28.636 de decese până acum. Atunci când este ajustat pentru populaţie, aceasta se traduce în aproximativ 1.822 de cazuri cunoscute şi 147 de decese la fiecare 100.000 de locuitori.

Experţii spun că aceste numere nu oferă imaginea completă, deoarece multe cazuri – inclusiv cazurile uşoare sau asimptomatice – nu au fost diagnosticate.

Donald Trump denunţă „incompetenţa” Chinei, pe care o acuză de „crimă în masă”

Preşedintele SUA, Donald Trump, a denunţat din nou, miercuri, „incompetenţa” Chinei în gestionarea epidemiei de coronavirus, atribuind Beijingului responsabilitatea pentru o „crimă în masă” care afectează întreaga lume.

„Un nebun din China tocmai a emis un comunicat în care atribuie tuturor vina, în afară de China, pentru virusul care a omorât până acum sute de mii de persoane. Vă rog să îi explicaţi acestui prost că «incompetenţa Chinei», nu altceva, a cauzat această crimă în masă în întreaga lume”, a declarat Donald Trump miercuri, prin Twitter.

Preşedintele SUA nu a precizat la cine se referă, dar afirmaţia se înscrie în seria de acuzaţii la adresa Beijingului. Donald Trump susţine că răspândirea epidemiei de coronavirus ar fi putut fi limitată în cazul în care autorităţile chineze ar fi acţionat responsabil de la început în oraşul Wuhan.