Demisia de la vârful Secret Service dezvăluie lacune de securitate uimitoare ale agenției care îl păzește pe cel mai puternic om din lume

Demisia de la vârful Secret Service dezvăluie lacune de securitate uimitoare ale agenției care îl păzește pe cel mai puternic om din lume
Publicat: 02/10/2014, 16:47
Actualizat: 31/01/2019, 22:41

Agenția cu 6.700 de membri, mult timp o clasă de elită cu profesioniști care își prețuiau posturile, se confruntă în prezent cu o imagine redusă. Ofițeri responsabili cu protecția Casei Albe afirmă că sunt nemulțumiți de faptul că nu sunt apreciați de șefii lor și că sunt nevoiți, în mod frecvent, să lucreze în zilele libere. Unii agenți care au jurat să se sacrifice pentru președinte și familia sa au prea puțină încredere în înțelepciunea și ordinele liderilor lor. Aceste probleme au fost amplificate recent de dezvăluirea unor lacune de securitate umilitoare, care au generat îngrijorare privind siguranța președintelui și au determinat cea mai gravă criză a agenției de la împușcarea președintelui Ronald Reagan în 1981.

Joseph Clancy, un fost agent care a fost pentru scurt timp șeful echipei de protecție a președintelui Barack Obama după ce a fost ales prima dată, a fost numit interimar la conducerea Secret Service, până la finalizarea anchetei asupra funcționării agenției și la numirea unei noi conduceri. „Înlocuirea directorului este un început bun”, a apreciat Dan Emmett, un fost agent, care a adăugat că trebuie „înlocuită toată conducerea”.

Deși Julia Pierson a fost numită în urmă cu 18 luni pentru a aduce „un început proaspăt și o nouă direcție”, agenția a continuat să sufere de probleme sistemice. De exemplu, din lipsă acută de personal, agenția a fost nevoită să aducă agenți din alte zone ale țării, pentru perioade de două săptămâni, plătindu-le transportul, cazarea și cheltuielile zilnice.

În timpul mandatului său, Pierson a redus anumite unități ale Secret Service și a decis limitarea măsurilor de securitate adoptate cu ocazia unor evenimente, precum summitul SUA-Africa din această vară, sau vizita de săptămâna aceasta, la Washington, a premierului israelian Benjamin Netanyahu. „Trebuie să fim ca Disney World. Trebuie să fim mai prietenoși, mai primitori”, ar fi afirmat Pierson, care în timpul liceului a lucrat ca personaj costumat la Walt Disney World, potrivit unor supervizori care au întocmit măsurile de securitate pentru summitul SUA-Africa.

În timpul unei vizite prezidențiale în Olanda în această primăvară, Pierson le-a spus unor agenți staționați în hotelul lui Obama să se mute în locuri mai retrase și să-și pună armele în genți, lunetiștii fiind îngrijorați că reacția lor ar putea întârzia în cazul unei urgențe.

„Respect serviciul lui Pierson, dar ea nu a fost într-o misiune de protecție de două decenii”, a declarat un supervizor sub protecția anonimatului. „Ea nu știe nimic despre planurile de securitate într-o lume după (atentatele de la) 11 septembrie”, a adăugat el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom