Democrații încearcă să-i strice IMAGINEA. Trump, acuzat că NEAGĂ moartea a mii de persoane în urma uraganului Maria, care a afectat Puerto Rico

Redactor:
Bianca Pavaluca
Democrații încearcă să-i strice IMAGINEA. Trump, acuzat că NEAGĂ moartea a mii de persoane în urma uraganului Maria, care a afectat Puerto Rico
Președintele american Donald Trump a contrazis joi rapoartele oficiale conform cărora aproximativ 3.000 de persoane au murit în urma uraganului de anul trecut din Puerto Rico, considerând că bilanțul este o încercare a democraților de a-i strica imaginea, relatează BBC.

„Nu au murit 3.000 de persoane în urma uraganului din Puerto Rico. Când am părăsit insula, după uragan, erau între 6-18 victime. Bilanțul nu a urcat cu mult. Apoi, după mult timp, apar numere mari, de genul 3.000…”, a transmis Trump printr-un mesaj pe Twitter.

Donald Trump consideră că rivalii democrați sunt responsabili de bilanțul final. Acesta i-a acuzat că au crescut artificial bilanțul, adăugând persoane care au murit din cauze naturala, cum ar fi bătrânețea.

„Acest lucru a fost făcut de către democrați pentru a mă face să arat cât mai rău posibil, când eu am strâns miliarde de dolari pentru reconstruirea insulei”, a transmis președintele.

„Dacă o persoană a murit din alte motive, de exemplu de bătrânețe, doar au fost adăugați pe listă. O politică foarte proastă. Iubesc Puerto Rico!”, a adăugat Trump.

Președintele american Donald Trump a fost criticat dur miercuri, după ce a catalogat răspunsul autorităților din Statele Unite la uraganul care a devastat Puerto Rico anul trecut un real succes, în ciuda bilanțului ridicat.

„Maria a fost cel mai important uragan cu care am avut de-a face, în special din cauza naturii insulei. Cred că a fost unul dintre cele mai bune răspunsuri oferite de către autorități într-o asemenea situație. Munca făcută de autorități, împreună cu cele locale, cred că a fost minunată. Cred că Puerto Rico a fost un real succes”, a declarat Trump.

„Am investit miliarde și miliarde de dolari în Puerto Rico, a fost o situație foarte dificilă. Cred că majoritatea cetățenilor ne sunt foarte recunoscători”, a menționat președintele.

„Dacă el crede că moartea a 3.000 de persoane este un succes, Dumnezeu să ne ajute pe toți”, a declarat Carmen Yulin Cruz, primarul orașului San Juan, capitala statului Puerto Rico.

3000 people did not die in the two hurricanes that hit Puerto Rico. When I left the Island, AFTER the storm had hit, they had anywhere from 6 to 18 deaths. As time went by it did not go up by much. Then, a long time later, they started to report really large numbers, like 3000…

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 13 septembrie 2018

Uraganul Maria a lovit Puerto Rico, în data de 20 septembrie 2017, fiind încadrat la Categoria 4, cea mai gravă. În ciuda severității uraganului, guvernul puertorican a raportat doar 64 de morți. Multe publicații au criticat conducerea de mușamalizare. În februarie 2018, CNN a dat în judecată Puerto Rico pentru a obține date concrete despre numărul deceselor cauzate de uraganul Maria.

În 28 august 2017, guvernul puertorican a recunoscut oficial că numărul celor morți a ajuns la 2.975, acesta fiind unul din cele mai devastatoare cataclisme din istoria Americii.

Inchide