• Publicat:
Internațional

Descoperire șocantă în anturajul lui Putin: „Nu putem exclude nicio ipoteză în acest stadiu”

Descoperire șocantă în anturajul lui Putin: „Nu putem exclude nicio ipoteză în acest stadiu”
Un fost apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, Mihail Lesin, găsit decedat în noiembrie într-o cameră de hotel, la Washington, a murit în urma unor lovituri puternice la nivelul capului - și nu de infarct, cum scria presa rusă atunci -, au anunțat joi oficiali americani, relatează CNN.

Lesin, mort la vârsta de 57 de ani, prezenta răni la nivelul gâtului, trunchiului, brațelor și picioarelor, potrivit Biroului legistului din Washington.

Ancheta continuă, a declarat pentru The Washington Post (WP) Dustin Sternbeck, un purtător de cuvânt al Departamentului Poliției D.C..

Însă el a refuzat să confirme că anunțul legistului înseamnă că a fost comisă o crimă.

„Nu putem exclude nicio ipoteză în acest stadiu”, a adăugat Sternbeck.

Postul Russia Today (RT), care cita membri ai familiei, anunța la începutul lui noiembrie că Lesin a decedat în urma unei crize cardiace. RT cita agenția rusă Tass, potrivit căreia poliția nu a găsit indicii cu privire la un eventual act criminal, însă a fost lansată o anchetă oficială cu privire la această moarte.

Lesin, ministru al presei în perioada 1999-2004, a fost acuzat de cenzurarea presei independente ruse. El a devenit șeful holdingului Gazprom-Media în 2013, dar a demisionat anul următor, invocând motive legate de familie.

El este creditat ca fiind cel care a creat Russia Today, un post de știri în limba engleză, controlat de Guvernul rus.

Senatorul republican Robin Wicker din Mississippi a solicitat, în 2014, o anchetă împotriva lui Lesin, suspectat de spălare de bani și corupție.

Lesin ar fi adunat active în valoare de milioane de dolari atât în Europa, cât și în Statele Unite, în timp ce lucra pentru Guvernul rus, inclusiv 28 de milioane de dolari în domeniul imobiliar, la Los Angeles.

„Faptul că un funcționar public rus a adunat fondurile considerabile necesare în vederea dobândirii și menținerii acestor active în Europa și Statele Unite ridică întrebări serioase”, sublinia Wicker.

Inchide