Deznodământ TRAGIC pentru băiețelul căzut într-un puț de 110 metri din Totalan, Spania

Redactor:
Sorin Bogdan
Deznodământ TRAGIC pentru băiețelul căzut într-un puț de 110 metri din Totalan, Spania
Julen Rosello, băiețelul de 2 ani care a căzut într-un puț adânc de 11 metri în Totalan, Spania, a fost găsit mort. Vezi câte eforturi au făcut salvatorii să-l găsească la timp.

Epilog trist al operațiunii de salvare care a început în după amiaza de 13 ianuarie, scrie El Pais. În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 1:25, cei doi mineri care săpau ultima porțiune a tunelului către puț au anunțat că l-au găsit pe Julen Rosello. Din păcate, băiețelul era mort. În tunelul paralel a coborât și un polițist, iar cadavrul a fost adus la suprafață în jurul orei 4:00. 

Vreme de 13 zile și nopți, membrii Brigăzii de Salvatori Minieri din Asturia au depus eforturi supraomenești, încercând să ajungă cât mai repede la copilul căzut în puț. După ce au forat un puț paralel, cu ajutorul unui utilaj special, până la adâncimea de 71 de metri, la care se presupunea că s-ar afla blocat copilul, minerii au coborât într-o colivie specială și au săpat cu târnăcoapele și pickamerele un tunel de 4 metri pentru a ajunge la băiat. Garda Civilă Spaniolă a publicat imagini filmate din finalul operațiunii, în care se poate observa gradul de dificultate al operațiunii.

Operatiunea de salvare a ținut cu sufletul la gură nu numai Spania, toată lumea sperând într-un miracol. Iată, pe scurt, filmul celor 13 zile.

„Poziția corpului copilului indică faptul că a fost o cădere liberă, până la adâncimea de 71 de metri, unde a fost găsit,” a declarat Alfonso Rodriguez Gomes de Celis, trimisul guvernului la această operațiune, citat de El Pais. El a explicat că băiatul a fost acoperit de pământul nisipos și afânat, antrenat în cădere de pe pereții puțului. Deocamdată, specialiștii nu au stabilit de ce căderea băiatului s-a oprit la 71 din cei 110 metri ai puțului. În urma autopsiei, se va constata cauza decesului, iar ancheta oficială va decide cine este responsabil pentru moartea băiatului.

Pe 13 ianuarie, în timp ce alerga printr-o fermă din Totalan, o licalitate de lângă orașul spaniol Malaga, Julen Rosello, un băiețel de 2 ani a căzut într-un puț neacoperit, săpat ilegal pentru a găsi apă, de o firmă locală. Coborând o cameră video în groapa cu diametrul de numai 25 de centimetri, echipele de salvare chemate de familie au descoperit că puțul e înfundat cu pământ la o adâncime de 71 de metri, dar au zărit șapca copilului. A fost demarată o operațiune de salvare neobișnuită, în care peste 85.000 de tone de pământ au fost scoase pentru a fora un puț paralel, în care au coborât echipele de salvatori minieri.

 

Inchide