Dezvăluiri explozive la Chișinău! Cine s-ar afla în spatele campaniei lui Igor Dodon

Dezvăluiri explozive la Chișinău! Cine s-ar afla în spatele campaniei lui Igor Dodon
Igor Dodon / Mediafax
Publicat: 27/10/2020, 12:04
Actualizat: 27/10/2020, 12:10

Presa de la Chișinău face în aceste zile dezvăluiri explozive. Potrivit unei anchete locale, campania electorală a președintelui Igor Dodon ar fi coordonată de mercenari ai armatei private Wagner sau polit-tehnologi care ar fi fost implicați în scandaluri de ucidere a unor jurnaliști!

O investigație a jurnaliștilor de la deschide.md arată că președintele Moldovei, Iogor Dodor, ar fi coordonat de către mercenari, iar agenda primului om în stat ar fi făcută de agenți FSB (Serviciul Federal de Securitate).

„Menționăm că toate personajele din această investigație nu sunt la prima deplasare de serviciu în Moldova. Toți au fost parte și din alte campanii electorale și nu doar din Moldova, dar mai ales, echipa de bază – formată din 10 oameni care s-a coagulat la alegerile locale din Chișinău, din toamna lui 2019.

Toți protagoniștii au fost parte și din campania electorală pentru Chișinău, unde victoria lui Ion Ceban a fost la câteva procente – procente „muncite“ cu greu de desantul para-militar electoral trimis din Rusia”, titrează ziarul din Republica Moldova.

Consultanții ruși ai Președintelui Dodon ar folosi diverse instrumente tehnice securizate

Potrivit susei citate, consultanții ruși ai Președintelui Dodon ar folosi diverse instrumente tehnice securizate, sisteme de comunicare ale serviciilor speciale, închise, în care sunt create grupuri de lucru și unde se discută strategiile și se face schimb operativ de informație. Toate comunicările și informațiile sunt maxim secretizate pentru a nu apărea în public. Tot acolo se dau indicații privind tendințele care trebuie să apară în sondajele desenate, se definitivează materialele electorale, precum și se fac discuțiile organizatorice.

„De remarcat sunt și sumele exorbitante care se cheltuie pe canalele media YouTube și Google, care pe de o parte nu pot fi verificate, iar de alta parte se cheltuie zeci de mii de euro pentru ca filmulețele electorale ale lui Dodon să adune sute de mii de vizualizări”, mai titrează deschide.md.

Cum sunt organizate echipele

„Echipa din Moldova e divizată în trei părţi. Echipa de comunicare, PR, jurisprudenţă şi propagandă – care este condusă de Olga Grak. Echipa de politologi, psihologi, sociologi şi ideologi – care e condusă de Leonind Gonin. Şi „echipa de forţă”. Desantul de agenţi FSB şi SVR, mulţi din ei sub acoperire, cu nume false, condusă de Iuri Gudilin”, precizează deschide.md.

Unde se află centrul operativ al „desantului rusesc”

„Centrul operativ al desantului rusesc e pe Serghei Lazo 25 din Chişinău. La sediul oficial al PSRM şi unde e şi staff-ul electoral al lui Igor Dodon. Şedinţele comune se fac chiar în biroul de la partid al lui Igor Dodon, dar şi în sala de şedinţe a partidului, de unde periodic vedem poze de grup cu membrii PSRM – majoritatea executori orbi ale tehnologiilor speciale electorale realizate de serviciile secrete ruseşti în spaţiul CSI”, continuă portalul.

Alegerile prezidențiale au loc pe 1 noiembrie

„Tot acolo se află şi sediul juridic al Exclusiv Media – compania principală de media a socialiştilor, prin intermediul căreia se difuzează materialele de propagandă şi dezinformare. De acolo se coordonează campaniile TV, online, radio dar şi lucrul echipelor pe teren. Tot de acolo pleacă şi instrucţiunile pentru site-urile Fake preluate de la Plahotniuc şi coordonate de Adela Railean şi Oleg Cristal dintr-un alt sediu de pe strada Albişoara. Marea parte a echipei ruse sunt şi acum la Chişinău, dar toţi au fost în Moldova în această toamnă. Majoritatea lor s-a întâlnit personal cu Igor Dodon – «candidatul independent», această poziţionare de asemenea fiind o invenţie a echipei ruse”, potrivit  site-ului citat.

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova au loc pe data de 1 noiembrie 2020, iar principalii candidațiți sunt Igor Dodon, Maia Sandu, Andrei Năstase sau Renato Usatîi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Ireal ce au găsit medicii din Botoșani în burta ei: E URIAȘĂ!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!