Dezvăluirile uimitoare făcute de Dmitri Medvedev în pauza unui interviu, fără să își dea seama că microfoanele și camerele de filmat erau pornite – VIDEO

Dezvăluirile uimitoare făcute de Dmitri Medvedev în pauza unui interviu, fără să își dea seama că microfoanele și camerele de filmat erau pornite - VIDEO
Publicat: 09/12/2012, 16:39
Actualizat: 25/06/2013, 17:33

Premierul rus Dmitri Medvedev a vorbit despre Moș Gerilă, Apocalipsă, extratereștri, întârzierile notorii ale președintelui Vladimir Putin și câțiva „ticăloși” din poliție, în pauza unui interviu acordat vineri, în care a dezvăluit națiunii ruse puțin mai mult decât intenționase, informează Reuters.

Potrivit Reuters, Dmitri Medvedev „a lăsat garda jos” în timpul acestui interviu, acordat jurnaliștilor de la cinci posturi de televiziune din Rusia, într-o pauză a interviului, fără să își dea seama că microfoanele și camerele de filmat funcționau în continuare.

„Eu cred în Moș Gerilă. Dar nu prea mult. În orice caz, nu sunt unul dintre acei oameni care pot să le spună copiilor lor că Moș Gerilă nu există”, a declarat premierul rus, răspunzând, jovial, unei întrebări adresate de unul dintre jurnaliști, care a dorit să cunoască părerea lui Medvedev despre Moș Gerilă, echivalentul rusesc al lui Moș Crăciun.

Ulterior, Dmitri Medvedev a făcut câteva aluzii deloc măgulitoare la adresa întârzierilor președintelui Putin – un fapt de notorietate în Rusia – la întâlnirile pe care acesta le are programate.

„Cineva trebuie să fie punctual, în timp ce altcineva încalcă toate limitele, întârziind de fiecare dată”, a declarat Medvedev, cu un zâmbet prefăcut, într-o zi în care mentorul său, Vladimir Putin, a întârziat mai bine de o oră la un eveniment organizat în sudul Rusiei.

Comentariile premierului rus au devenit subiecte de satiră pe internet și este puțin probabil ca ele să îl ajute pe Medvedev, a cărui stea a început să apună după ce Putin a redevenit președinte al Rusiei, în luna mai, după o perioadă de patru ani în care a fost prim-ministru.

În interviul propriu-zis, Medvedev a subliniat loialitatea sa față de Putin și a părut hotărât să facă front comun cu aliatul său, pentru a infirma zvonurile potrivit cărora urmează să fie concediat din funcția de premier al Rusiei.

Totodată, Medvedev a luat apărarea unor legi susținute de Kremlin, despre care criticii administrației ruse susțin că vor fi folosite pentru a-i reduce la tăcere pe disidenții regimului, și care par să nu se potrivească cu imaginea relativ liberală pe care și-a construit-o premierul rus.

Însă, în comentarile făcute în pauza interviului, premierul rus a lăsat din nou garda jos.

Atunci când unul dintre cei cinci jurnaliști care l-au intervievat s-a plâns în legătură cu faptul că anchetatorii federali vor avea de acum posibilitatea de a percheziționa locuința unui martor, în cadrul unei anchete de poliție, la primele ore ale dimineții, Medvedev i-a transmis acelui jurnalist să nu își facă griji prea mari din această cauză.

Microfonul său era încă funcțional în momentul în care Medvedev a spus: „Sunt doar niște ticăloși, care vin să își percheziționeze casa la ora 08.00. Așa sunt ei obișnuiți să procedeze. Cunosc multe persoane care lucrează în poliție. Ei cred că dacă intră în casa ta la ora șapte dimineața vor descoperi tot binele din lume”.

Un alt jurnalist a întrebat dacă președintele Rusiei primește dosare secrete despre extratereștri atunci când îi este înmânată celebra servietă care conține codurile pentru activarea arsenalului nuclear al Rusiei.

„Alături de servieta cu codurile nucleare, președintele țării primește și un dosar «strict secret». Acest dosar conține în întregime informații despre extratereștrii care au vizitat planeta noastră”, a răspuns, glumind, premierul Medvedev.

„Pe lângă asta, ți se predă un raport întocmit de un serviciu secret care este absolut secret și care îi controlează pe extratereștrii de pe teritoriul țării noastre. Puteți să găsiți mai multe informații detaliate despre acest subiect în binecunoscutul film «Men In Black». Nu vreau să vă spun câți dintre ei se află printre noi, pentru că s-ar crea panică”, a adăugat, continuând să glumească, premierul rus.

În cadrul aceluiași interviu, Medvedev a răspuns și unor întrebări mai puțin obișnuite. Întrebat dacă acordă credit teoriilor referitoare la o prefeție maya despre sfârșitul lumii pe 21 decembrie, Medvedev a spus că nu crede în astfel de lucruri.

Niciunul dintre posturile de televiziune care l-au intervievat pe Medvedev nu a difuzat comentariile făcute de premier în pauza interviului, însă acele comentarii au fost transmise agenției de presă Reuters, iar unele dintre ele au fost postate apoi pe site-ul YouTube.

Popularitatea lui Dmitri Medvedev a început să scadă după ce Vladimir Putin a anunțat în septembrie 2011 că intenționează să revină la președinția țării, punând astfel capăt speculațiilor despre posibilitatea ca Medvedev, protejatul său, să candideze pentru un alt mandat de președinte.

Putin și Medvedev au avut o colaborare strânsă la Sankt Petersburg în anii 1990, iar Putin a fost acela care l-a propulsat pe Medvedev la putere, în 2008.

Însă, unii dintre analiștii ruși susțin că Medvedev va rezista în funcția de premier cel mult până în martie sau aprilie, din cauza unui război de culise între mai multe grupuri de interese rivale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
SUA încearcă să convingă Rusia și China să nu folosească Inteligența Artificială la armele nucleare