DIPLOMAȚIE. UE și Rusia avertizează că anexarea de către Israel a teritoriilor din Cisiordania ar putea duce la noi conflicte în regiune

DIPLOMAȚIE. UE și Rusia avertizează că anexarea de către Israel a teritoriilor din Cisiordania ar putea duce la noi conflicte în regiune
DIPLOMAȚIE. UE și Rusia avertizează că anexarea de către Israel a teritoriilor din Cisiordania ar putea duce la noi conflicte în regiune. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 17/06/2020, 09:55

Rusia și Uniunea Europeană consideră că planul premierului Israelului, Benjamin Netanyahu, de anexare a unor porțiuni din teritoriul Cisiordaniei ar putea duce la apariția unor noi valuri de violențe între partea israeliană și cea palestiniană.

Marți, Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a discutat cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, despre situația generată de anunțul Guvernului israelian privind anexarea teritoriilor palestiniene, informează site-ul agenției ruse de presă TASS.

„Situația s-a înrăutățit în ultima perioadă. Noi reiterăm poziția noastră comună, viziunea noastră comună cu Uniunea Europeană, potrivit căreia implementarea planurilor de anexare a teritoriilor palestiniene din Cisiordania va pune în pericol existența unei posibile soluții cu două state pentru problema dintre Israel și Palestina. Totodată, implementarea unui asemenea plan ar putea declanșa noi valuri periculoase de violențe în regiune”, a spus ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Israelul își continuă planul de anexare a teritoriilor din Cisiordania

Guvernul premierului Benjamin Netanyahu intenționează să pună în aplicare planul privind anexarea teritoriilor din Cisiordania începând cu 1 iulie, cu sprijinul Washingtonului.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a prezentat un plan de pace între Israel și Autoritatea Palestiniană care ar presupune ca Israelul să păstreze teritoriile colonizate în Cisiordania. Palestinienii au respins propunerea liderului de la Casa Albă și și-au exprimat în repetate rânduri nemulțumirea cu privire la anexarea propusă de Israel.

Recent, specialiști din cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONU) au avertizat recent că decizia Israelului cu privire la anexarea teritoriilor palestiniene din Cisiordania încalcă legislația internațională și au făcut apel la Netanyahu să renunțe la astfel de planuri.

Recent, Franţa a îndemnat statele partenere în cadrul Uniunii Europene să analizeze posibilitatea de a ameninţa Israelul cu o reacţie dură dacă va aplica planul de anexare, iar Belgia, Irlanda şi Luxemburg au propus măsuri punitive de ordin economic contra Israelului în cazul în care autoritățile israeliene vor pune în practică planul privind anexarea.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine