DISTANȚARE. Plajele europene ar putea fi vizitate de turiști numai pe bază de rezervare

DISTANȚARE. Plajele europene ar putea fi vizitate de turiști numai pe bază de rezervare
Foto: Pixabay
Publicat: 10/05/2020, 10:07
Actualizat: 10/05/2020, 10:08

Oficialii din țările mediteraneene iau în calcul posibilitatea rezervării locurilor pe plajă, pentru a putea ține sub control măsurile de distanțare socială. Un primar din Spania se gândește la posibilitatea metodei de rezervare a șezlongurilor, întrucât, măsurile de distanțare socială au impus minimizarea numărului acestora. Acelaşi sistem ar putea fi aplicat şi de Grecia, țară care a început deja pregătirile pentru sezonul estival.

Dacă acest sistem se va aplica, turiștii vor trebui să-și rezerve din timp șezlongurile prin intermediul unei aplicații. Aplicația va permite alegerea unui șezlong pe plajă, mai aproape sau mai departe de mare, așa cum putem alege la cinema un loc mai în față sau mai în spate. De asemenea, sistemul presupune că șezlongul nu poate fi rezervat pentru întreaga zi, astfel încât toți turiștii să poată veni la plajă.

Această măsură este încă în dezbatere.

„Vara aceasta va fi diferită. Va fi mai mult spaţiu între persoanele de pe plajă. O să fie ca o plajă business class”, a declarat pentru CNN primarul staţiunii Canet d’en Berenguer.

Anul trecut, pe plaja din această localitate, încăpeau 10.000 de oameni, anul acesta va fi loc doar pentru jumătate, 5.000. Nisipul este deja împărţit în sectoare, delimitate cu plase, iar turiştii vor putea rezerva un loc dimineaţa sau seara, dar nu pentru întreaga zi.

Acest sistem de rezervare a șezlongului ar putea fi aplicat și în Grecia, oa altă țară europeană celebră pentru turismul estival.  Oficialii de la Atena speră să poată deschide plajele de pe 1 iulie, iar proprietarii acestora au început deja pregătirile. În Santorini, pe nisip au fost instalate mai multe cabine din plexiglas. Ele adăpostesc două şezlonguri, o umbrelă şi vor fi dotate cu gel dezinfectant.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase