Doctoriță de familie, amenințată cu moartea din cauza vaccinării anti-COVID: „Te voi executa. Salutare, tâmpito!”. Femeia și-a angajat un paznic înarmat

Doctoriță de familie, amenințată cu moartea din cauza vaccinării anti-COVID: „Te voi executa. Salutare, tâmpito!”. Femeia și-a angajat un paznic înarmat
Sursă foto: captură video Digi 24
Publicat: 06/02/2022, 12:02
Actualizat: 06/02/2022, 12:04

Medicul Lisa-Maria trăiește un coșmar de când țara ei a introdus vaccinarea obligatorie anti-COVID pentru cei de peste 18 ani. Cadrul medical spune că se teme pentru propria siguranță în timp ce îi imunizează pe oamenii care nu-și doresc acest lucru.

Doctorul Lisa-Maria Kellermayr din Austria  a primit un mesaj prin care era amenințată cu moartea: „Te voi executa. Salutare, tâmpito! Nu te ajută cu nimic să mă ameninți cu avocații, pentru că voi veni după tine. Și dacă tot te voi prinde, îți voi ucide toți colegii. Am o pușcă…”, mărturisește cadrul medical într-un reportaj realizat de Digi24 şi Deutsche Welle.

„În ziua în care am primit acest mesaj, am închis cabinetul. Am o responsabilitate față de personalul meu, față de pacienți”, spune medicul de familie.

De atunci, medicul Kellermayr îl plătește din propriul salariu pe agentul de pază.

„Nu cred că autoritățile au înțeles pericolul”

Ea imunizează oamenii împotriva COVID, iar asta a transformat-o într-o țintă pentru antivacciniști.

„Nu e vorba doar de simple insulte postate pe YouTube, amenințări ca acestea sunt pedepsite cu câțiva ani de închisoare”, spune Lisa-Maria Kellermayr.

Legea privind vaccinarea obligatorie în Austria a intrat în vigoare

Legea privind vaccinarea obligatorie împotriva noului coronavirus  a intrat în vigoare, sâmbătă, în Austria, o măsură inedită în Uniunea Europeană (UE), după ce a fost promulgată şi publicată vineri în Monitorul Oficial din această ţară, informează AFP.

„Alexander Van der Bellen a promulgat astăzi la prânz legea federală privind obligativitatea de vaccinare împotriva COVID-19”, a anunţat biroul de presă al preşedintelui austriac într-un comunicat.

Legea a fost publicată imediat în Monitorul Oficial şi „va deveni efectivă sâmbătă”, a precizat un purtător de cuvânt de la Ministerul austriac al Sănătăţii.