Doctorul chinez care a tras un semnal de alarmă în privința virusului din Wuhan a murit din cauza acestuia – FOTO / VIDEO

Doctorul chinez care a tras un semnal de alarmă în privința virusului din Wuhan a murit din cauza acestuia - FOTO / VIDEO
Adevărul despre Wuhan: Un studiu arată că numărul real de cazuri COVID-19 ar fi de 10 ori mai mare decât cel din rapoartele oficiale. Sursă foto: Caracter Ilustrativ/ captură Twitter
Publicat: 06/02/2020, 19:48
Actualizat: 07/02/2020, 14:23

Doctorul care lucra în Wuhan a tras un semnal de alarmă în legătură cu noul coronavirus pe 30 decembrie 2019 printr-o postare realizată pe aplicația WeChat în care anunța că șapte pacienți de la o piață locală de fructe de mare se află în carantină în spitalul în care lucra din cauza unei boli asemănătoare cu Sindromul Respirator Acut Sever (SARS).

La scurt timp după postare, medicul a fost acuzat de autorități că răspândește zvonuri devenind unul dintre medicii-țintă ai acestora deoarece încercau să vorbească despre virusul care în următoarele săptămâni a declanșat o epidemie destul de mare – 28.000 de persoane infectate și mai mult de 560 decedate.

Doctorul chinez Li Wenliang a fost spitalizat pe 12 ianuarie după ce a contrat virusul de la unul din pacienții pe care îi tratase, însă diagnosticul oficial i-a fost pus abia pe 1 februarie.

Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat regretele pentru decesul doctorului.

„Suntem profund îndurerați de moartea doctorului Li Wenliang Ar trebui să îi celebrăm viață și să îi deplângem moartea alături de colegi”, a declarat doctorul Mike Ryan, director executiv al OMS, la sfârșitul unui conferințe de la Geneva pe tema coronavirusului.

Cifrele oficiale arată că joi, la nivel global, 28. 275 de persoane sunt infecte, iar dintre acestea mai mult de 28.000 sunt în China. De asemenea, 565 de persoane au decedat din această cauză, aproape toate din China, o persoană din Filipine și una din Hong Kong.

Sursă FOTO: captură Twitter / @MuhammadLila