Doi bărbați au murit după ce au băut mai multe beri de la un producător renumit / Ce substanță periculoasă a fost folosită la prepararea băuturii

Redactor:
Silviu Bănilă
Doi bărbați au murit după ce au băut mai multe beri de la un producător renumit / Ce substanță periculoasă a fost folosită la prepararea băuturii
Doi brazilieni au murit după ce au băut bere artizanală, care conținea substanțe periculoase, folosite de obicei la producția de antigel. Miercuri, poliția din statul Minas Gerais a făcut anunțul tulburător.

Poliția investighează producătorul de bere Backer, după ce a găsit urme de DEG (dietilenglicol), un solvent cu gust dulceag, într-un recipient de bere folosit la fabrica companiei din Minas Gerais. Aceeași substanță a fost găsită în sticlele de bere Belorizontina de la producătorul respectiv, scrie reuters.com.

Ministrul Agriculturii a declarat că toate produsele de la fabrica de bere au fost retrase din magazine și producția, suspendată.

Backer a precizat că nu folosește dietilenglicol în producție, ci doar monoetilenglicol, care este mai puțin toxic.

Backer este un producător de bere recunoscut în Brazilia, care a obținut numeroase premii. Au existat 18 cazuri de otrăvire cu DEG, a anunțat poliția într-un e-mail, patru cazuri fiind confirmate oficial.

Unul dintre bărbații care au consumat bere Backer au murit din cauza otrăvirii cu DEG, în timp ce în cazul celui de-al doilea se efectuează o autopsie, pentru stabilirea cauzelor decesului.

Inchide