Doi morți după un atac terorist în Israel. Atentatul, la mică distanță de stadionul unde va juca naționala României | VIDEO

Doi morți după un atac terorist în Israel. Atentatul, la mică distanță de stadionul unde va juca naționala României | VIDEO
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 28/03/2022, 13:34

Doi ofițeri de poliție au fost uciși într-un atac terorist lansat de doi cetățeni israelieni de etnie arabă în orașul Hadera din Israel.

Atacatorii au fost împușcați la scurt timp după atac de către mai mulți ofițeri antitero care se aflau din întâmplare la un restaurant din apropiere, informează BBC.

Gruparea Stat Islamic (IS) a revendicat atacul. Acesta este al doilea atac terorist produs în Israel în doar câteva zile.

Atentatul a avut loc în apropierea locului unde echipa națională a României va juca meciul amical cu Israel, informează ProSport.

Atacul vine în contextul în care miniștrii de Externe din statele membre ale Ligii Arabe participă la un summit în Israel.

Ministrul israelian de Externe, Yair Lapid, care a avut discuții cu miniștrii de Externe din Bahrain, Maroc, Egipt și Emiratele Arabe Unite, a declarat că omologii săi au condamnat atacul.

Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, care se află în Israel pentru a participa la acest summit, a denunțat, de asemenea, atentatul.

„Condamnăm atacul terorist de astăzi din Hadera, Israel. Astfel de acte de violență nu își au locul în societate. Suntem alături de partenerii noștri israelieni și transmitem condoleanțe familiilor victimelor”, a scris Blinken pe Twitter.

Al doilea atentat din Israel în doar câteva zile

Cei doi bărbați înarmați au deschis focul într-o stație de autobuz, omorându-i pe cei doi ofițeri de poliție și rănind alte persoane. Imaginile filmate de camerele de supraveghere îi arată pe cei doi trăgând cu o armă automată și un pistol. Atacatorii au fost uciși de ofițeri antitero care se aflau, din întâmplare, într-un restaurant din apropiere.

Ambii polițiști uciși aveau doar 19 ani și lucrau de puțin timp în cadrul forțelor de ordine israeliene.

Atacatorii au fost identificați ca fiind locuitori ai orașului Umm el-Fahm, aflat la aproximativ 25 de kilometri est de Hadera.

Atentatul a avut loc la doar cinci zile după ce patru israelieni au fost uciși într-un atac comis de un simpatizant ISIS în fața unui centru comercial din orașul Beerșeba, din sudul Israelului. Atacatorul a fost împușcat mortal de un șofer de autobuz care se afla în zonă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase