Doi naufragiați, salvați de pe o insulă pustie din Pacific

Doi naufragiați, salvați de pe o insulă pustie din Pacific
Publicat: 27/08/2016, 18:28

Două persoane au fost salvate de pe o insulă pustie din Pacific, după ce un elicopter al Marinei americane le-a reperat semnul SOS desenat pe nisip și a alertat Garda de Coastă, relatează BBC.

Cei doi, Linus și Sabina Jack, în vârstă de peste 50 de ani, au naufragiat pe insula Fayu de Est, din Micronezia. Ei au fost dați dispăruți după ce iahtul lor nu a mai ajuns pe insula unde trebuia să acosteze. Cuplul plecase în călătorie cu provizii limitate și fără echipament de urgență, conform Marinei SUA.

Echipele de salvare i-au căutat o săptămână, pe o arie de peste 16.500 de mile pătrate, folosind 15 ambarcațiuni și două avioane. Elicopterul Marinei SUA a fost trimis în zona insulei respective după ce o ambarcațiune de salvare a anunțat că de pe insula nepopulată se văd lumini.

Cei doi așteaptă acum o navă care să îi ducă acasă. Este al doilea caz similar în 2016. În aprilie, trei bărbați au fost salvați de pe o insulă micorneziană nepopulată, după ce barca lor s-a răsturnat la două mile de țărm. Ei au folosit crăci de palmier pentru a desena un semn gigantic „Ajutor” (Help) pe nisip și și-au folosit vestele de salvare pentru a transmite semnale. Au fost salvați după trei zile de Marina SUA.