Doi români au fost bătuți cu bestialitate de o bandă de 25 de romi într-un spital din Roma. De la ce a pornit scandalul

Doi români au fost bătuți cu bestialitate de o bandă de 25 de romi într-un spital din Roma. De la ce a pornit scandalul
Cuplu de români atacați de o bandă de romi într-un spital din Roma / Sursa FOTO: romatoday.it
Publicat: 22/09/2022, 17:44
Actualizat: 22/09/2022, 18:01

Doi români, soț și soție, au fost bătuți cu sălbăticie de o bandă de 25 de persoane de etnie romă. Totul s-a petrecut într-un spital din Roma, după ce inițial cei doi români s-au certat cu un tânăr rom în scara blocului în care locuiau. Acolo au fost însă atacați de banda de romi veniți să îl „răzbune” pe primul.

În dimineața zilei de luni, 19 semtembrie, cuplul de români, o femeie de 41 de ani și partenerul ei în vârstă de 42 de ani, au surprins în scara blocului un tânăr rom care voia să fure ceva de la contoarele de electricitate și au sunat la poliție. Între timp, între cei trei a izbucnit o ceartă, care apoi a degenerat într-o bătaie în toată regula, cei doi parteneri alegându-se cu mai multe răni. Românii s-au dus apoi la camera de gardă a spitalul San Camillo din Roma pentru a-și trata vânătăile, scrie romatoday.it.

La scurt timp, însă, la spital a sosit pentru răzbunare tânărul cu care s-au certat, care s-a prezentat alături de alți 25 de prieteni, toți cu reședința în tabăra de nomazi din vicolo Salviati. Aceștia au dat buzna înăuntru, dar au fost dați afară de agenții de pază. Timp de două ore au rămas în afara clădirii, iar când femeia a ieșit din spital au lovit-o cu sălbăticie.

Cinci dintre ei au intrat apoi și l-au atacat pe partenerul femeii, lovindu-l și pe el cu bestialitate. Când au sosit carabinierii, banda de romi dispăruse.

Femeia a scăpat mai ușor, având nevoie de 10 zile de spitalizare, dar bărbatul s-a ales cu o fractură de piramidă nazală și mai multe coaste rupte și va avea nevoie de 30 de zile de îngrijiri medicale, iar bărbatul rom de șapte zile.

Cercetările sunt acum în curs de desfășurare.