Doi români s-au înecat în Spania, iar fiul minor al unuia dintre bărbați a fost dus în stare critică la spital cu elicopterul. Plaja a fost evacuată pentru intervenția salvatorilor

Doi români s-au înecat în Spania, iar fiul minor al unuia dintre bărbați a fost dus în stare critică la spital cu elicopterul. Plaja a fost evacuată pentru intervenția salvatorilor
Plajă din Tarragona, Spania / Sursa: Shitterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 19/08/2022, 08:53

Doi bărbați români, în vârstă de 60 și 46 de ani, s-au înecat, joi, în apropierea plajei Els Capellans, din Salou (Tarragona), în nord-estul Spaniei, iar un minor sub 15 ani, fiul bărbatului de 46 de ani, a fost transportat în stare gravă la spital.

Cei trei români au semnalat că sunt în dificultate, în apele Mării Baleare, din Marea Mediterană, chiar în momentul în care steagul galben era schimbat cu cel roșu din cauza vântului puternic și a valurilor tot mai mari, relatează publicația La Vanguardia, citată de G4Media.

Intervenția salvatorilor

Serviciul d’Emergències Mèdiques (SEM) a primit notificarea la ora 15:35, iar unul dintre elicopterele sale medicale l-a transferat pe minor la spitalul Joan XXIII din Tarragona. Salvamarii au observat un grup de persoane cu probleme în apă, în zona stâncilor de pe plajă, și s-au dus să-i scoată din apă și au început manevrele de resuscitare, a precizat Protecția Civilă într-un comunicat.

Salvatorii SEM au ajuns pe plajă cu șase unități terestre, un vehicul de comandă și un elicopter medical, iar plaja a fost evacuată pentru a permite desfășurarea de forțe.

Din nefericire, manevrele de resuscitare au fost ăn zadar, iar cei doi adulți au murit, în timp ce minorul a fost transferat în stare critică la spitalul din Tarragona. Echipajele de urgență au intervenit inclusiv cu o echipă de psihologi, conform comunicatului citat.

Cu aceste două decese, totalul turiștilor înecați pe plajele catalane a ajuns la 19, scriu jurnaliștii spanioli.

O anchetă a fost deschisă de oamenii legii spanioli pentru a stabili cu exactitate circumstanțele producerii tragediei.