Donald Trump face un pas ÎNAPOI. Motivul pentru care liderul de la Casa Albă s-a răzgândit în privința ÎNCHIDERII graniței cu Mexicul

Redactor:
Bianca Pavaluca
Donald Trump face un pas ÎNAPOI. Motivul pentru care liderul de la Casa Albă s-a răzgândit în privința ÎNCHIDERII graniței cu Mexicul
Președintele american Donald Trump a făcut un pas înapoi marți în ceea ce privește dorința de închidere a graniței cu Mexic, după ce companiile americane și-au manifestat nemulțumirea față de acest plan și față de modul în care ar putea fi afectată economia, relatează Reuters.

Donald Trump a amenințat vineri că va închide granița cu Mexic săptămâna aceasta, în cazul în care autoritățile mexicane nu vor lua măsuri pentru combaterea migrației ilegale. Amenințarea a fost repetată marți, cu mențiunea că nu a fost luată momentan nicio decizie oficială și că problema va fi monitorizată.

În schimb, marți seară, președintele a transmis că „își dorea cu adevărat să închidă granița”.

Închiderea frontierei de sud a Statelor Unite ar perturba comerțul Statelor Unite și ar afecta milioane de persoane care trec granița dintre Mexic și Statele Unite în mod legal.

Oficialii Camerei de Comerț a Statelor Unite au discutat în ultimele zile cu oficialii de la Casa Albă pentru a prezenta clar „consecințele economice grave pe care această decizie le-ar putea genera la nivel național”, a anunțat Neil Bradley, reprezentant al Camerei de Comerț.

Președintele a anunțat în mai multe rânduri pe durata mandatului său că dorește să închidă frontiera cu Mexicul, dar nu a luat măsuri în acest sens. De data aceasta, Guvernul Statelor Unite se confruntă cu un influx de persoane din America Centrală care traversează Mexicul pentru a ajunge în Statele Unite.

Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat joi că este determinat să ajute la stoparea migrației ilegale, dar țara sa nu este responsabilă direct de fluxul de imigranți care ajung în Statele Unite. Acesta a transmis că dorește să combată imigrația ilegală și să mențină o relație cordială cu omologul său american.

 

Inchide