Donald Trump, infectat cu Covid-19, nu mai este contagios. Cele mai noi detalii despre starea de sănătate a președintelui american, oferite de medicul personal

Donald Trump, infectat cu Covid-19, nu mai este contagios. Cele mai noi detalii despre starea de sănătate a președintelui american, oferite de medicul personal
președintelui Statelor Unite, Donald Trump (FOTO: wikimedia.org)
Publicat: 11/10/2020, 11:44

Medicul personal al președintelui Statelor Unite, Donald Trump, a afirmat că acesta u mai este contagios și poate ieși din izolare, la nouă zile după ce a fost testat pozitiv cu Covid-19.

Astfel, doctorul Sean Conley transmite că preşedintele îndeplineşte toate criteriile Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) pentru încetarea izolării de siguranţă, informează BBC, citat de Libertatea.

„În această seară, sunt bucuros să anunţ că, pe lângă faptul că preşedintele îndeplineşte toate criteriile CDC pentru încetarea izolării de siguranţă, din punctul de vedere al standardelor recunoscute actual, el nu mai este considerat ca riscând să transmită virusul altor persoane”, a indicat Sean Conley într-un comunicat emis sâmbătă.

Totodată, Conley a mai spus că Trump nu are febră şi simptomele s-au „ameliorat”, precizând că va continua să îi urmărească starea de sănătate, în timp ce acesta îşi va relua cursul normal al activităţilor sale.

Donald Trump, primul discurs public susținut la Casa Albă după spitalizarea din cauza Covid-19

Sâmbătă, înainte de anunțul medicului său, Donald Trump și-a reluat evenimentele publice, cu un discurs rostit la Casa Albă în fața simpatizanților săi.

Acesta a ieșit la balconul Casei Albe și a vorbit celor câteva sute de susținători adunați, unii dintre ei nepurtând măști de protecție.

Discursul său a avut loc în condiţiile în care actualul președinte republican încearcă să îşi relanseze campania electorală pentru alegerile prezidențiale din SUA care au loc pe 3 noiembrie.

Donald Trump a anunțat pe 2 octombrie, pe Twitter, că a fost testat pozitiv cu COVID-19, alături de soția sa, Melania Trump. El a petrecut trei nopţi în Centrul medical militar Walter Reed.

Potrivit BBC, mai mult de 214.000 de americani au murit de COVID de la începutul pandemiei.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult