Donald Trump, istoria unei ascensiuni uluitoare. Detalii mai puțin știute din viața sa

Donald Trump, istoria unei ascensiuni uluitoare. Detalii mai puțin știute din viața sa
Publicat: 09/11/2016, 07:37
Actualizat: 09/11/2016, 20:59

ALEGERI SUA 2016 REZULTATE. Donald Trump s-a născut pe 14 iunie 1946 în New York, într-o familie înstărită, tatăl său, Fred Trump, fiind unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari de pe Coasta de Est a SUA. El a urmat cursurile liceale ale Acadamiei Militare din New York, terminând apoi cursurile universitare ale Facultății de Economie și Comerț Wharton din cadrul Universității Pennsylvania, fiind licențiat în economie în anul 1968. Din acel moment, s-a alăturat tatălui său în domeniul afacerilor imobiliare din Brooklyn.

URMĂREȘTE AICI LIVE ULTIMELE REZULTATE ALEGERI SUA 2016

La începutul anilor 1970, Donald Trump și-a îndreptat atenția de la planul de afaceri al tatălui său, care viza închirierea de locuințe clasei de mijloc, spre industria imobiliară comericală. Orașul New York oferea în acel moment facilități fiscale considerabile potențialilor investitori. Abilitățile lui Trump de a face afaceri i-au permis să obțină credite de construcție cu puține garanții, ducând la construirea unui imperiu în domeniul imobiliar și de divertisment, ceea ce l-a transformat pe într-o celebritate.

Deși Trump devine cunoscut pentru capacitatea sa de a transforma o afacere imobiliară eșuată într-un adevărat succes, la sfârșitul anilor 1980 el cade victimă unei crize economice. Din cauza imposibilității de a satisface termenele de plată ale împrumuturilor financiare, Trump declară faliment în 1990. Pentru a nu-l trimite în judecată, creditorii săi au convenit asupra unei restructurări a datoriei. Acest lucru a permis ca el să rămână în afara falimentului personal. Următorii ani, acesta are parte de o serie de urcușuri și coborâșuri în cadrul afacerilor imobiliare, reușind însă brevetarea noilor construcții cu numele său, datorită investițiilor financiare majoritare din cadrul diverselor proiecte.

Trump a fost, de asemenea, gazda și producătorul reality-show-ului postului NBC „Ucenicul”, unde mai mulți candidați se aflau în cursa pentru un post în cadrul uneia dintre companiile sale.

În 1977, Trump s-a căsătorit cu modelul Ivana Zelnièkova, cu care are trei copii: Donald jr., Ivanka și Eric. Soții Trump au fost divorțat în 1992. În 1993 a fost căsătorit pentru o perioadă de aproape un an cu actrița Marla Maples, cei doi având împreună un singur copil, Tiffany. Au divorțat în anul 1999. Tot atunci, Trump a început să se întâlnească modelul Melania Knavs, aceștia căsătorindu-se în 2005, relația lor continuând până în prezent. Melania Knavs devine astfel Melania Trump și îl susține pe acesta în cadrul campaniei sale prezidențiale.

Trump a fost activ și în domeniul politicii. Deși făcea parte din Partidul Republican, în 1999 acesta s-a înregistrat ca alegător al Partidului Reformei și a stabilit un comitet prezidențial exploratoriu. El a refuzat în cele din urmă în acea perioadă să candideze la președinția SUA. Mai târziu, a revenit în cadrul Partidului Republican, fiind una dintre figurile publice ale partidului în cadrul alegerilor prezidențiale din anul 2012. În anul 2015, Trump a anunțat că va intra în cursa electorală prezidențială a SUA în 2016. În cadrul campaniei sale acesta a susținut crearea de noi locuri de muncă, creșterea securității frontierelor și îmbunătățirea relațiilor externe.

ALEGERI SUA 2016 REZULTATE.. Documente care au fost făcute publice de către presa americană pe parcursul campaniei electorale demonstrează cum la începutul anilor 1990, în timp ce încerca să evite falimentul, Trump nu a declarat sute de milioane de dolari, folosindu-se de o manevră de evitare a plății, recomandată de avocații acestuia. Aceasta este doar o presupunere, dat fiind faptul că Trump a refuzat să elibereze declarația de venituri, încălcând astfel o practică urmată de fiecare candidat la președinția SUA vreme de zeci de ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul...
Ce salariu lunar trebuie să câștigi în România, în 2024, pentru a nu fi „fraier”....
FOTO. Schimb de partenere sexy între milionari. Unul i-a luat iubita, altul femeia care i-a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Mărturia revoltătoare a șoferului începător din Timișoara, care a condus-o pe Moni spre moarte la...
Înfiorător! Ce au găsit medicii în creierul lui Robert F. Kennedy Jr. „Mi-a mâncat o...
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis...
EXCLUSIV / Ce despăgubiri ar putea să primească familiile victimelor accidentului din 2 Mai? Suma...
Mesajul sfâșietor transmis de fiica preotului Ilie Geangavelea, după ce a murit în accidentul de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce amendă riști dacă ești prins de poliție cu un cârlig de remorcare, dar nu...
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
Descoperire ULUITOARE la piramidele din Giza! Are formă de L și mai multe...
Anunțul venit acum despre PACE. Putin este de acord
Spitalele morții. Medic acuzat de malpraxis. Percheziții după uciderea unei paciente
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
Ce răspuns a primit Florin Piersic de la Carmen Harra când a întrebat-o: "Carmen, eu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Cum recunoști un psihopat după mișcările capului
×