• Publicat:
Internațional

Donald Trump: Liderul nord-coreean Kim Jong Un, un „om de cuvânt”

Donald Trump: Liderul nord-coreean Kim Jong Un, un „om de cuvânt”
Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că liderul nord-coreean Kim Jong Un și-a luat angajamente privind denuclearizare și crede că omologul său de la Phenian este un "om de cuvânt", relatează site-ul agenției Reuters.

La câteva ore după ce Kim Jong Un a anunțat că regimul de la Phenian își va continua programul de înarmare atomică și va prezenta în curând „o nouă armă strategică”, Trump a afirmat că se înțelege bine cu liderul nord-coreean.

„A semnat un contract, a semnat un acord care vorbește despre denuclearizare (…) și cred că este un om de cuvânt, așa că vom afla dacă așa este”, a declarat Trump.

Anunțul făcut de Kim vine după expirarea termenului limită acordat Administrației SUA de către liderul de la Phenian pentru ca aceasta să își modereze poziția în negocierile privind dezarmarea balistică și atomică a Coreei de Nord.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un și președintele american Donald Trump au avut trei întrevederi din iunie 2018, însă nu au fost făcute progrese foarte mari deoarece Coreea de Nord cere eliminarea sancțiunilor.

Inchide