Dosarul medical al lui Schumacher, oferit la prețul de 50.000 de euro de „Kagemusha”. Poliția are un prim indiciu în acest caz

Dosarul medical al lui Schumacher, oferit la prețul de 50.000 de euro de Kagemusha. Poliția are un prim indiciu în acest caz
Publicat: 07/07/2014, 15:12
Actualizat: 06/02/2019, 10:42

Potrivit cotidianului Dauphine Libere, firma respectivă, cu sediul în cantonul Zurich, a fost contactată în zilele dinaintea transferului lui Schumacher de la Grenoble la Lausanne, pentru a se analiza posibilitatea transportării fostului pilot cu un elicopter închiriat de la această societate. Conform procedurilor, o versiune a raportului medical a fost transmisă unui medic care colaborează cu firma elvețiană și însărcinat cu adaptarea echipamentelor medicale din elicopter în funcție de situația pacientului. În cele din urmă, s-a renunțat la varianta transportării lui Schumacher cu elicopterul, iar germanul a fost dus la Lausanne cu o ambulanță. „Aceste elemente nu semnifică însă că medicul este cel care a încercat să negocieze vânzarea dosarului. Ar putea fi vorba și de unul dintre apropiații săi sau de angajați ai firmei ce închiriază elicoptere”, menționează ledauphine.com.

Septuplul campion mondial de Formula 1 a fost spitalizat timp de peste cinci luni la Grenoble, după un grav accident de schi, suferit în decembrie 2013, la Meribel. Germanul a fost transferat de la Grenoble la Lausanne în data de 16 iunie.

Parchetul din Grenoble a precizat că ancheta în acest caz a fost preluată de autoritățile elvețiene. Numele firmei de elicoptere nu a fost precizat.

O anchetă este în desfășurare în Franța, Elveția și Germania pentru identificarea persoanei care a furat raportul de 11 sau 12 pagini, în care se sintetizează situația lui Schumacher.

O persoană care s-a prezentat drept „Kagemusha” (n.r. – numele unui film al lui Akira Kurosawa) a contactat mai mulți jurnaliști francezi, elvețieni și germani pentru a încerca să le vândă raportul medical al lui Schumacher în schimbul a 60.000 de franci elvețieni (aproximativ 50.000 de euro). Pentru a demonstra că se află în posesia documentului, „Kagemusha” a furnizat o parte din raportul medical.

Contactat de vânzător, cotidianul german Bild a dat publicității acest caz. Jurnaliștii de la Bild au anunțat-o pe reprezentanta lui Schumacher, Sabine Kehm, că au fost abordați de „Kagemusha”și i-au transmis documentele primite de la acesta.

Spitalul a luat măsuri stricte pentru protejarea dosarului fostului pilot, interzicând personalului să îl consulte prin rețeaua internă de calculatoare. Versiunea pe hârtie a dosarului a fost înregistrată sub diverse pseudonime, între care și „Jeremy Martin”.

În iunie, conducerea spitalului din Grenoble a anunțat că în urma unui audit intern s-a stabilit că sistemul său informatic nu a fost atacat. Intrarea în camera lui Schumacher era protejată nonstop. În prima parte a perioadei de spitalizare, un jurnalist german deghizat în preot a încercat să intre în camera lui Michael Schumacher. Mai multe persoane au încercat ulterior același lucru.

Fostul pilot german de Formula 1 Michael Schumacher a ieșit din comă după accidentul suferit la schi și a părăsit spitalul din Grenoble, a anunțat, la 16 iunie, purtătorul de cuvânt al familiei, Sabine Kehm. Schumacher a fost transportat la un spital din Lausanne.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”