După o nouă analiză, FBI anunță că nu există motive pentru acuzarea lui Hillary Clinton

După o nouă analiză, FBI anunță că nu există motive pentru acuzarea lui Hillary Clinton
Publicat: 07/11/2016, 09:52

FBI a efectuat o analiză a emailurilor recent descoperite și nu a găsit nimic incriminatoriu în acestea, a anunțat directorul FBI, James Comey, cu două zile înainte de data alegerilor prezidențale care vor avea loc la 8 noiembrie.

„În cursul procesului am analizat toate mesajele trimise sau primite de Hillary Clinton în perioada în care era secretar de Stat,” a declarat Comey, adăugând că „Pe baza analizei noastre, nu ne-am schimbat concluziile exprimate în luna iulie.”

O sursă familiară cu acest caz a declarat pentru Reuters că prin această decizie se pune capăt anchetei FBI privind emailurile lui Clinton.

La un miting electoral care a avut loc în Michigan, republicanul Donald Trump a pus la îndoială rigurozitatea anchetei FBI și a declarat că este convins că această chestiune nu va dispărea.

„Ancheta nu va dispărea, agenții speciali (FBI) de rând nu o vor lăsa să scape cu aceste crime teribile,” a declarat Trump.

Pe de altă parte, Hillary Clinton nu a menționat decizia FBI în timpul evenimentelor electorale din Ohio și New Hampshire.Săptămâna trecută, Biroul Federal de Investigații (FBI) a obținut un mandat de percheziție pentru emailurile găsite pe calculatorul personal portabil al Humei Abedin, vice-președintă a campaniei electorale a candidatei democrate, ca parte a investigației mailurilor lui Hillary Clinton.

Noul mandat a trebuit să fie obținut din cauza faptului că autorizația deținută de FBI de percheziției calculatorului acoperea numai investigația lui Anthony Weiner, fostul soț al Humei Abedin, anchetat pentru că ar fi trimis mesaje cu implicații sexuale unei fete în vârstă de 15 ani.

Noile emailurile private ale lui Hillary Clinton au fost descoperite în momentul în care FBI-ul a confiscat dispozitive electronice ce aparțineau lui Rauschner Huma Abedin, vice-președintă a campaniei electorale a candidatei democrate, și soțului ei, Anthony Weiner. Computerul în cauză ar fi aparținut lui Anthony Weiner și a fost confiscat în cadrul investigației acestuia.

Clinton a cerut explicații

Inițierea unei noi anchete FBI în privința utilizării mailurilor private cu doar câteva zile înaintea de alegerile prezidențiale din SUA reprezintă o acțiune „bizară, fără precedent și profund perturbatoare”, a declarat Hillary Clinton, sâmbătă.

Aceasta consideră că scrisoarea trimisă de directoul FBI, James Comey, Comitetului Național Republican, pentru a informa în privința reluării anchetei emailurilor private, este „extrem de perturbatoare, din cauza faptului că votanții merită să cunoască adevărul”.

„Nu putem permite ca ultimele zile ale campaniei să fie afectate de intrigă. Trebuie să ne gândim la țara în care vrem să trăim noi, copiii și nepoții noștri”, a adăugat aceasta.

Echipa de campanie a candidatei democrate Hillary Clinton a solicitat explicații din partea FBI în legătură cu noua anchetă privind emailurile private, transmițând că este „extraordinar” că o astfel de situație se produce cu doar câteva zile înaintea scrutinului prezidențial.

Hillary Clinton, candidatul democrat în scrutinul prezidențial programat pe 8 noiembrie, a fost secretar de Stat în perioada 2009-2013. Utilizarea mailurilor private în activități oficiale a atras o serie de critici dure, mai ales din partea adversarului republican, Donald Trump.

Recent, surse citate de publicația The Washington Examiner au declarat că un document clasificat sustras de hackeri de la Hillary Clinton, candidatul democrat la președinția SUA, ori de la colaboratori ai acesteia a fost găsit într-un server din România. Note informative din ancheta de un an a Biroului Federal de Investigații (FBI) în cazul atacurilor cibernetice care au vizat sisteme ale fostului secretar de Stat Hillary Clinton, candidatul democrat la funcția de președinte, sugerează că grupuri independente au depistat documente clasificate cu caracter militar într-un server aflat în România. Conform unor surse citate de cotidianul The Washington Examiner, ancheta FBI a depistat că un martor a cărui identitate nu a fost dezvăluită s-a consultat în august 2015 cu politicianul republican Newt Gingrich despre modul în care puteau fi analizate informațiile obținute prin atacurile hackerilor asupra serverului lui Hillary Clinton. În această operațiune privată de evaluare ar fi fost implicat și un membru al Comisiei Judiciare a Senatului SUA. Gingrich a luat legătura cu organizația Judicial Watch, care a oferit 32.000 de dolari pentru efortul de analizare a informațiilor în februarie-martie 2016. Proiectul a constat în verificarea informațiilor obținute din serverul lui Hillary Clinton și din cel al consilierului său Sidney Blumenthal. Compania angajată pentru acest efort a depistat „un document Excel conținând numele unor cunoscuți ori presupuși militanți islamiști din Libia” într-un server din România. O parte a fișierului fusese scrisă în Rusia.

Un hacker român a spart mailul lui Blumenthal în anul 2013, dezvăluind în premieră adresa privată utilizată de Hillary Clinton în calitatea de secretar de Stat, situație care a generat critici intense la adresa politicianului democrat. În timpul polemicilor, susținătorii lui Hillary Clinton au dat asigurări că niciun document clasificat nu fusese compromis. Conform FBI, subsecretarul de Stat Patrick Kennedy ar fi exercitat presiuni pentru declasificarea unor documente secrete sustrase din emailul lui Hillary Clinton, probabil în tentativa de a nu fi acuzată de periclitarea securității prin utilizarea unei adrese private. Donald Trump, candidatul republican la funcția de președinte, a acuzat-o de mai multe ori pe Hillary Clinton de încălcarea procedurilor de securitate prin utilizarea unui email privat.

Recent, Administrația Statelor Unite a formulat acuzații oficiale la adresa Rusiei privind o serie de atacuri cibernetice care au vizat servere ale Partidului Democrat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale și legislative. În ultimele luni, oficiali americani au semnalat că atacurile cibernetice au fost efectuate de hackeri susținuți de Administrația de la Moscova, scopul posibil fiind de a perturba campania în care candidata democrată la funcția de președinte, Hillary Clinton, se confruntă cu republicanul Donald Trump. „Avem motive să credem, date fiind scopul și sensibilitățile acestor eforturi, că aceste activități puteau fi autorizate doar de oficiali de rangul cel mai înalt din Rusia”, a transmis Administrația SUA. Comunicatul Departamentului pentru Securitatea Internă și al Biroului directorului serviciilor de informații atribuie atacurile serverelor unor companii ruse. „Aceste furturi de informații și dezvăluiri au rolul efectuării unor ingerințe în procesul electoral din SUA. Suntem în măsură să atribuim aceste activități Administrației Rusiei”, precizează comunicatul.

Președinția Rusiei a calificat drept „absurde” acuzațiile Statelor Unite. „Nu există nicio dovadă pentru aceste acuzații grave. Sunt acuzații fabricate de cei care execută acum ordinele politice de la Washington, continuând să alimenteze isteria rusă fără precedent”, a precizat Riabkov. Moscova a reiterat disponibilitatea de a coopera cu Washingtonul pentru combaterea infracționalității cibernetice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU