• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Economia Rusiei, în pericol

Economia Rusiei, în pericol
Economia Rusiei este pusă în pericol de perspectiva ca prețurile petrolului să se mențină la un nivel scăzut o lungă perioadă de timp, a spus miercuri ministrul Economiei, Alexei Uliukaiev, citat de MarketWatch.

„Intrăm într-o nouă normalitate economică”, a arătat Uliukaiev în timpul unei conferințe, el adăugând că cel mai mare risc nu este faptul că prețurile petrolului ar putea scădea la 20 de dolari pe baril ci faptul că perioada ar putea fi foarte lungă.

Ministrul de Finanțe Anton Siluanov a susținut punctul de vedere al lui Uliukaiev, afirmând că prețurile țițeiului vor rămâne mult timp la un nivel scăzut, iar ministerul pe care îl conduce va revizui bugetul pentru a ține cont de acest fapt.

Siluanov a spus că guvernul va propune o reducere de 10% a cheltuielilor bugetare și că deficitul bugetar ar fi zero dacă prețurile petrolului ar fi de 82 de dolari pe baril.

Bugetul anului 2016 este construit pe un preț al petrolului de 50 de dolari pe baril, dar guvernul rus a anunțat recent că estimarea referitoare la cotația țițeiului ar putea fi revizuită.

Prețurile petrolului au oscilat recent în jurul nivelului de 30 de dolari pe baril, punând presiune pe rublă și pe veniturile guvernamentale.

Inchide