Educatorul înjunghiat într-o grădiniță din Franța A INVENTAT întreaga poveste

Educatorul înjunghiat într-o grădiniță din Franța A INVENTAT întreaga poveste
Publicat: 14/12/2015, 19:25

Educatorul francez, care a declarat, luni dimineață, că a fost înjunghiat într-o grădiniță din Paris de un bărbat care a invocat gruparea teroristă Stat Islamic (SI) în timpul agresiunii, a recunoscut că a inventat atacul, a anunțat Parchetul din Paris, citat de BBC News online.

Educatorul în vârstă de 45 de ani a declarat, inițial, autorităților că a fost atacat de un bărbat mascat pe când era singur în sala de clasă din Aubervilliers, o suburbie din Paris.

Reprezentanții Parchetului General din Paris au anunțat că bărbatul a admis că a inventat întregul atac, el fiind interogat în prezent în privința motivelor pe care le-a avut pentru a face declarații false în această privință.


ȘTIREA INIȚIALĂEducatorul a fost spitalizat la Lariboisiere (Paris) pentru răni la abdomen și la gât, dar viața sa nu este în pericol. Suspectul, care este căutat activ de autorități, ar fi invocat gruparea Stat Islamic în momentul agresiunii. Parchetul antiterorist a preluat ancheta în acest caz.

Potrivit informațiilor obținute de Le Parisien, bărbatul era mascat și purta bocanci militari și un combinezon alb de zugrav când a pătruns în grădiniță, unde l-a agresat pe educatorul care era singur și își pregătea cursul.

Agresorul ar fi lovit victima cu un obiect ascuțit la nivelul gâtului și al abdomenului. Înainte de a fugi, agresorul ar fi declarat: „Asta este pentru Daesh (gruparea Stat Islamic-n.r.), este un avertisment”.

Conform primelor elemente ale anchetei, agresorul a sosit neînarmat în grădiniță și a luat o foarfecă și un cutter care se aflau în sala de clasă, pentru a-l ataca pe educator.

În urma atacului, ministrul francez al Educației, Najat Vallaud-Belkacem, a calificat agresiunea drept un „act de mare gravitate, inadmisibil” și a anunțat consolidarea măsurilor de securitate. „Vom continua, alături de Ministerul de Interne, să consolidăm măsurile de securitate, într-un context în care școala se simte amenințată”, a afirmat ea.

Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile din 13 noiembrie de la Paris și Saint-Denis, cele mai grave comise vreodată în Franța, soldate cu 130 de morți și sute de răniți.

De altfel, gruparea Stat Islamic le-a cerut susținătorilor săi să atace personalul din sistemul francez de educație națională, potrivit ultimului număr al revistei sale în limba franceză Dar Al Islam, care are pe copertă titlul „Franța în genunchi”.

La 18 noiembrie, un profesor de istorie de la o școală evreiască din Marsilia a fost înjunghiat de trei bărbați care au făcut afirmații antisemite. „Profesorul a fost acostat de trei bărbați aflați pe două scutere”, declara atunci procurorul Brice Robin. Unul dintre ei avea un tricou cu gruparea SI și altul a prezentat o fotografie de pe telefon cu Mohamed Merah, autorul atacurilor armate din 2012 de la Toulouse și Montauban, soldate cu șapte morți. Cei trei l-au insultat, amenințat și înjunghiat pe profesor, apoi au fost deranjați de apariția unei mașini și au fugit.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii