Elita moscovită, în stare de șoc după ce un alt aliat apropiat al lui Putin a murit în condiții suspecte

Elita moscovită, în stare de șoc după ce un alt aliat apropiat al lui Putin a murit în condiții suspecte
Val de decese misterioase printre "prietenii lui Putin" - FOTO: Profimedia
Publicat: 17/10/2022, 19:10

Nikolai Petrunin, „copilul minune” al Gazprom și om de bază al Kremlinului, a murit în condiții suspecte, la doar câteva săptămâni după ce un alt apropiat al președintelui rus care a „îndrăznit” să critice invazia din Ucraina a murit după ce ar fi căzut de la fereastra unui spital.

Nikolai Petrunin, supranumit „copilul minune al gazelor” a devenit cel mai recent caz dintr-o serie de directori energetici ruși de profil înalt care a murit, aparent din cauza complicațiilor legate de Covid-19, deși acest lucru nu este confirmat.

Tatăl a trei copii, multi-milionar, a fost anterior un director de top în industria gazelor și a fost căsătorit cu Albina Petrunina, o fostă polițistă care deținea gradul de maior. Petrunin a fost vicepreședinte al Comisiei  pentru energie din Parlamentul rus, precum și un loial al lui Putin.

Afacerile sale au construit gazoducte pentru marii operatori energetici ruși și a avut legături cu gigantul Gazprom de la Kremlin. Fiind patronul PromGazService, Petrunin a avut anterior afaceri legate de bere și turism.

Val de decese misterioase printre „prietenii lui Putin”

Săptămâna aceasta s-a aflat, de asemenea, că un judecător important, Serghei Maslov, în vârstă de 42 de ani, a fost ucis în apropierea epicentrului exploziei de la Podul Crimeii.

Maslov supraveghease la Curtea de Arbitraj de la Moscova cazuri în care erau implicați gigantul energetic Gazprom și guvernul orașului Moscova.

De la începutul războiului din Ucraina, a existat un val de decese misterioase asociate cu Gazprom și cu companiile energetice.

La 1 septembrie, magnatul petrolier Ravil Maganov, în vârstă de 67 de ani, a căzut în gol de la fereastra de la etajul șase al unui spital din Moscova.

Un raport care nu a fost confirmat oficial spune că președintele Lukoil – a doua mare companie petrolieră din Rusia – a fost „bătut” înainte de a fi „aruncat pe fereastră”. Compania sa era cunoscută ca fiind cunoscută pentru opoziția față de războiul din Ucraina.

Putin a sosit la Spitalul Clinic Central de elită la foarte scurt timp după ce a fost găsit cadavrul lui Maganov, pentru a-i aduce un ultim omagiu ultimului lider sovietic Mihail Gorbaciov, care a murit tot la spital.

Miliardari ruși „sinuciși” în masă de la începutul războiului din Ucraina

La începutul acestui an, Iuri Voronov, în vârstă de 61 de ani, director al unei companii de transport și logistică pentru o companie legată de Gazprom, a fost găsit mort în piscina sa în luna iulie. Un prieten, care este un criminolog de top, a făcut afirmații despre un joc necurat.

Alte două decese ale unor directori legați de Gazprom au fost raportate în locuințe de elită de lângă Sankt Petersburg, pe fondul suspiciunilor că aparentele sinucideri ale acestora ar fi putut fi crime.

Alexander Tyulakov, în vârstă de 61 de ani, un înalt funcționar financiar și de securitate al Gazprom la nivel de director general adjunct, a fost găsit mort de către iubita sa a doua zi după ce a început războiul din Ucraina, în februarie.

El a murit în locuința sa de 500.000 de lire sterline, în timp ce avea gâtul în ștreang.

Însă, potrivit unor rapoarte, acesta ar fi fost bătut crunt cu puțin timp înainte de a se „sinucide”, ceea ce a dus la speculații că ar fi fost supus unei presiuni intense.

Cu trei săptămâni mai devreme, în același complex rezidențial de elită, Leonid Shulman, 60 de ani, șeful departamentului de transport al Gazprom Invest, a fost găsit mort cu multiple răni prin înjunghiere într-o baltă de sânge pe podeaua băii sale.

Miliardarul Alexander Subbotin, în vârstă de 43 de ani, de asemenea legat de gigantul energetic Lukoil, favorabil Kremlinului, unde a fost un manager de top, a fost găsit mort în luna mai după ce „a urmat sfaturi de la șamani”.

Una dintre teoriile vehiculate a fost că Subbotin – care deținea și o companie de transport maritim – a fost otrăvit cu venin de broască, ceea ce a declanșat un atac de cord.

În aprilie, bogătașul Vladislav Avayev, 51 de ani, un fost oficial al Kremlinului, se pare că s-a sinucis după ce și-a ucis soția, Yelena, 47 de ani, și fiica, 13 ani. Avayev avea legături la nivel înalt cu principala instituție financiară rusă Gazprombank.

Unii prieteni au contestat faptul că acesta ar fi fost gelos după ce soția sa a recunoscut că era însărcinată cu șoferul lor. Există, de asemenea, afirmații că avea acces la secretele financiare ale elitei de la Kremlin.

Câteva zile mai târziu, multimilionarul Serghei Protosenya, în vârstă de 55 de ani, a fost găsit spânzurat în Spania, după ce, în mod evident, și-a ucis soția Natalia, în vârstă de 53 de ani, și fiica lor adolescentă, Maria, cu un topor. Acesta era fost vicepreședinte al Novatek, o companie care are, de asemenea, legături strânse cu Kremlinul.

De asemenea, au fost ridicate întrebări cu privire la moartea omului de încredere al lui Putin pentru dezvoltarea vastelor resurse arctice ale Rusiei. S-a afirmat că acesta ar fi „căzut peste bord” și a murit de pe o barcă ce naviga în largul coastei Pacificului țării.

Ivan Pechorin, în vârstă de 39 de ani, participase recent la o conferință importantă găzduită de belicosul Kremlin la Vladivostok. Pechorin era directorul general al Corporației de Dezvoltare a Orientului Îndepărtat și a Arcticii a lui Putin.

Și într-un alt caz, un multimilionar al telefoniei mobile și soția sa au fost găsiți înjunghiați mortal într-un alt caz care a ridicat semne de întrebare.

Evgheni Palant, 47 de ani, și soția sa Olga, 50 de ani, ambii de origine ucraineană, au fost găsiți cu multiple răni de cuțit de către fiica lor Polina, 20 de ani.Informarea imediată a presei a susținut că femeia s-a sinucis.

Sursa: DailyMail

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
S-A DECIS PLATA a câte 3.000 de euro pe lună. Banii intră direct ÎN CONTUL...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cercetătorii spun că au găsit noi dovezi pentru o planetă ascunsă în Sistemul Solar