• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

EPAVA avionului lui Emiliano Sala, găsită în Canalul Mânecii. Printre resturi poate fi observat UN CADAVRU

EPAVA avionului lui Emiliano Sala, găsită în Canalul Mânecii. Printre resturi poate fi observat UN CADAVRU
Resturi ale avionului care îl transporta pe fotbalistul Emiliano Sala de la Nantes la Cardiff și care a dispărut de pe radar în urmă cu două săptămâni au fost descoperite în Canalul Mânecii. Vezi imaginile subacvatice în care se observă un cadavru

Avionul Piper Malibu N264DB a fost reperat duminică la nord de Guernsey, la 13 zile de la dispariție.

„Din păcate, în filmarea realizată cu ajutorul submarinului ROV, poate fi observat un cadavru între resturile avionului,” anunță cei care au găsit epava. O firmă privată de căutări subacvatice ezită însă să anunțe locul exact în care a fost găsită epava.

„Am găsit avionul, epava, pe fundul mării… la scurt timp de la începerea căutărilor, la primele ore,”,a anunțat exploratorul David Mearns, care conduce echipa de căutări.

O barcă a descoperit epava aeronavei pe fundul Canalului Mânecii, susține David Means, exploratorul marin care s-a ocupat de operațiunea de căutare.

Familiile celor doi au fost anunțate. Pilotul David Ibbotson și fotbalistul argentinian nu au fost găsiți și se presupune că sunt decedați.

Autoritățile britanice au anunțat miercuri, 30 ianuarie 2019, reluarea căutărilor aeronavei în care se aflau Emiliano Sala și pilotul David Ibbotson, dată dispărută deasupra Canalului Mânecii. Decizia a fost luată după ce s-au descoperit în Normandia două scaune capitonate despre care se spune că ar fi făcut parte din aeronava dispărută pe 21 ianuarie 2019.

Primele rămășițe ale avionului au fost găsite miercurea trecută, tot în Canalul Mânecii: două perne de scaun.

Pernele au fost găsite pe o plajă din apropiere de Surtainville, Franța, la est de locul în care avionul a dispărut de pe radare.

Căutarea oficială a aeronavei a fost încheiată joi, dar sâmbătă, o echipă privată de salvare a pornit din nou în căutarea avionului.

„După o analiză preliminară, am ajuns la concluzia că, cel mai probabil, aceste perne sunt de la avionul dispărut,” au precizat oficialii Diviziei pentru Investigarea Accidentelor Aviatice.

Descoperirea a dus la reluarea căutărilor oficiale, care vor avea loc pe o rază de 4 mile nautice, sub apă.

„Din cauza condițiilor meteo, ne așteptăm să putem începe căutările subacvatice la finalul acestei săptămâni. Căutările vor dura trei zile. Se vor folosi sonare și echipamente speciale pentru a încerca să determinăm locul în care se află epava avionului dispărut. Dacă epava va fi găsită, vom folosi un echipament controlat de la distanță pentru a o analiza sub apă”, au mai adăugat oficialii.

Avionul a dispărut de pe radar luni, 21 ianuarie, în timp ce zbura pe ruta Nantes – Cardiff.

Ultima convorbire a fotbalistului: Avionul pare că se va face bucățele

Fotbalistul argentinian Emiliano Sala, care se afla într-un mic avion ce a dispărut deasupra Canalului Mânecii, a trimis mesaje audio unor prieteni în timpul zborului, publicate de cotidianul Marca.

„Salut, frații mei, ce mai faceți, nebunilor?” își începe jucătorul seria de mesaje audio, în care părea destul de obosit și somnoros.

„Frate, sunt mort de oboseală. Am fost la Nantes și am făcut lucruri, lucruri, lucruri și nu se mai terminau, nu se mai terminau…

Sunt aici, într-un avion care pare că se face bucățele și mă îndrept spre Cardiff pentru că mâine încep antrenamentele cu noua echipă.

Voi ce mai faceți, fraților, totul bine?”.

La scurt timp, Emiliano Sala a mai trimis un mesaj ironic, dar care parcă prevestea ce avea să se întâmple:

„Dacă într-o oră jumătate nu aveți vești de la mine, nu știu dacă trimit pe cineva să mă caute pentru că nu mă vor putea găsi, dar știți… Tată, ce frică îmi e!”

×
Inchide