Erdogan critică decizia SUA de a furniza armament milițiilor kurde din Siria. Ce va face președintele turc

Erdogan critică decizia SUA de a furniza armament milițiilor kurde din Siria. Ce va face președintele turc
Publicat: 20/05/2017, 18:12
Actualizat: 01/04/2019, 18:01

Președintele turc a precizat că intenționează să abordeze și chestiunea extrădării clericului Fethullah Gulen în cursul discuțiilor cu liderii americani.

Erdogan crede că vizita sa la Washington va semnifica începutul unei noi ere în relațiile dintre cele două state. Liderul turc a mai declarat că, în opinia sa, Statele Unite încă sunt într-o „perioadă de tranziție”, iar decizii precum cea legată de înarmarea milițiilor kurde siriene datează din perioada Administrației Obama.

Erdogan urmează să se întâlnească cu președintele Donald Trump în cursul vizitei sale la Washington, programată să aibă loc în perioada 16-17 mai.

Anul trecut, președintele Recep Tayyip Erdogan se declara „dezamăgit” de atitudinea Administrației Barack Obama față de Turcia, afirmând că Washingtonul nu a tratat cu seriozitate amenințările cu care se confruntă Turcia, inclusiv conflictul din Siria și afluxul de refugiați.

Relațiile dintre Ankara și Washington s-au deteriorat după tentativa de lovitură de stat militară produsă în iulie în Turcia. Recep Tayyip Erdogan a criticat Statele Unite pentru refuzul de extrădare a clericului musulman disident Fethullah Gulen, acuzat de implicare în complot.

Statele Unite au denunțat măsurile dure de reprimare din Turcia, soldate cu arestarea sau demiterea a zeci de mii de militari, profesori, magistrați și jurnaliști acuzați de susținerea mișcării politice a lui Fethullah Gulen.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase