Erupția vulcanului Semeru din Indonezia. Bilanţul morţilor a crescut la 13

Erupția vulcanului Semeru din Indonezia. Bilanţul morţilor a crescut la 13
Publicat: 05/12/2021, 08:52

Vulcanul Semeru din provincia Java de Est din Indonezia a erupt sâmbătă. Bilanțul deceselor a ajuns la cel puțin 13 și zeci de răniți.

Potrivit autorităților, zece persoane blocate după erupţia vulcanului Semeru din Indonezia au fost evacuate în siguranţă, iar bilanţul morţilor a urcat la cel puţin 13 şi zeci de răniţi, conform Reuters.

Semeru, cel mai înalt munte de pe insula Java, a erupt sâmbătă. Satele din apropiere au fost acoperite de cenuşă, iar erupţia a dus la distrugerea unor clădiri şi a unui pod strategic din zonă. Erupția devastatoare a avut loc sâmbătă la ora locală 14:30. Potrivit BBC, autoritățile au restricționat traficul pe o rază de cinci kilometri, în încercarea de a limita pierderile de vieți omenești, și au emis o avertizare pentru companiile aeriene cu privire la norul de cenuşă ce ar putea ajunge la 15.000 de metri altitudine.

Autoriăţile au anunţat că 13 persoane au murit, dintre care două au fost identificate. De asemenea, aproape 100 de persoane au fost rănite, inclusiv două femei însărcinate, iar 902 au fost evacuate.

Imaginile surprinse sâmbătă arată cum localnicii speriaţi fug din calea pericolului. Autorităţile s-au mobilizat pentru a putea face faţă situaţiei de criză. Zona din apropierea vulcanului a fost evacuată şi oamenii vor fi relocaţi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase