Eurodeputatul Cristian Bușoi va conduce negocierile pentru activitatea și competențele Centrului Cyber al UE, prima agenţie europeană care va avea sediul în România: „Este un doilea mare succes al Președintelui”

Eurodeputatul Cristian Bușoi va conduce negocierile pentru activitatea și competențele Centrului Cyber al UE, prima agenţie europeană care va avea sediul în România: „Este un doilea mare succes al Președintelui”
Publicat: 10/12/2020, 12:29
Actualizat: 10/12/2020, 12:30

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat că Bucureştiul va găzdui Centrul Cyber al UE, prima agenţie europeană care va avea sediul în România, un succes  „decis aseară târziu de Consiliul UE”. Eurodeputatul Cristian Busoi a anunțat că va conduce negocierile pentru activitatea și competențele Centrului cu Consiliul UE, în calitate de președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European, care „probabil vor fi încheiate vineri 11 decembrie”. Totodată, Cristian Busoi menționează că decizia înființării acestui nou Centru fost luată în timpul Președinției României la Consiliul UE,  „o a doua victorie de care se bucură România, condusă de Președintele Klaus Iohannis”. Alte șase orașe care și-au depus candidatura: Bruxelles, München, Varșovia, Vilnius, Luxemburg și León.

Eurodeputatul Cristian Busoi  va conduce negocierile pentru activitatea și competențele Centrului cu Consiliul UE, în calitate de președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European.

Cristian Busoi, președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European: Voi conduce negocierile pentru activitatea și competențele Centrului

„Bucureștiul va găzdui noul Centru European de Competenţe în Domeniul Securităţii Cibernetice. Negocierile pentru activitatea și competențele Centrului dintre Parlamentul European și Consiliul UE, pe care le voi conduce ca președinte al ITRE, vor fi finalizate mâine” . 

Prima agenţie europeană  va avea sediul în România, un succes  „decis aseară târziu de Consiliul UE”. Eurodeputatul român transmite că activitatea principală a Centrului va fi să protejeze activele UE de atacurile cibernetice și să distribuie fondurile pentru securitate cibernetică în întreaga UE”.

Europarlamentarul Cristian Busoi: „Centrul va aduce Bucureștiului și noi locuri de muncă și va ajută la creșterea afacerilor pentru companiile locale”

„Bucureștiul va fi gazda Centrului European de Competenţe în Domeniul Securităţii Cibernetice, a decis aseara târziu Consiliul UE. Activitatea principală a Centrului va fi să protejeze activele UE de atacurile cibernetice și să distribuie fondurile pentru securitate cibernetică în întreaga UE. Centrul va gestiona finanțările pentru acest domeniu din Programul de Cercetare al UE, din Programul Europa Digitală, precum și din alte surse de finanțare europene dedicate inovării și cercetării.

Pe lângă prestigiu, acest nou Centru va aduce Bucureștiului și noi locuri de muncă și va ajuta la creșterea afacerilor pentru companiile locale de securitate cibernetică.

«Bucureștiul va fi gazda viitorului centru cibernetic al UE pentru tehnologie înaltă și inovație, cu un ecosistem digital înfloritor, dinamic și tânăr. Capitala României va prelua această sarcină într-un mod responsabil și dedicat, în beneficiul întregii Uniuni Europene» este aprecierea făcută de Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană” , subliniază eurodeputatul în comunicatul emis.

Eurodeputatul român va conduce negocierile cu Consiliul UE  pentru a stabili legislația privind activitatea și competențele Centrului.

Eurodeputatul Cristian Busoi: „Este o onoare să conduc negocierile pentru a stabili legislația privind activitatea și competențele Centrului” 

„Este o onoare pentru mine, ca președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European, să conduc negocierile cu Consiliul UE și Comisia Europeană pentru a stabili legislația privind activitatea și competențele Centrului. Am toată încrederea că vom finaliza aceste negocieri chiar mâine, iar Centrul va deveni operațional cel mai târziu la finalul anului 2021.

Odată încheiat procesul legislativ, Regulamentul pentru Centru va fi publicat în Monitorul Oficial al UE și va intra în vigoare. Imediat apoi vor urma procedurile pentru organizarea Centrului și recrutarea angajaților” .

Europarlamentarul mulțumește „premierului, reprezentantului special al Guvernului pentru pregătirea și promovarea candidaturii României și doamnei ambasador Luminița Odobescu pentru succesul în negocieri” .

„Capitala României a fost votată drept gazdă a Centrului dintr-o listă cu alte șase orașe”

„Decizia înființării acestui nou Centru european de competențe în domeniul securității cibernetice a fost luată în timpul Președinției României la Consiliul UE. Capitala României a fost votată drept gazdă a Centrului dintr-o listă cu alte șase orașe care și-au depus candidatura: Bruxelles, München, Varșovia, Vilnius, Luxemburg și León.
Este o victorie importantă a României și dovedește încă o dată respectul de care se bucură România condusă de Președintele Klaus Iohannis. Este un doilea mare succes al Președintelui, după negocierea și obținerea a peste 80 miliarde de euro fonduri europene pentru țara noastră.
Felicitări premierului Ludovic Orban, lui Alexandru Nazare, reprezentant special al Guvernului pentru pregătirea și promovarea candidaturii României și doamnei ambasador Luminița Odobescu pentru succesul în negocieri!” 

COMUNICAT DE PRESĂ

Cristian Bușoi: Bucureștiul va găzdui noul Centru European de Competenţe în Domeniul Securităţii…

Posted by Cristian Bușoi on Thursday, December 10, 2020

„Am fost primul stat membru care a fost interesat să găzduiască noul [centru]. Și, mai presus de toate, suntem singura țară din această competiție care nu găzduiește nicio agenție sau organism european ”, a declarat Alexandru Nazare, reprezentantul țării la ședința de luni a Consiliului UE pentru telecomunicații.

România ocupă locul al treilea în statisticile UE cu privire la femeile angajate în tehnologia informației și comunicațiilor (TIC), iar 24% dintre absolvenții TIC din România sunt femei,potrivit caietului de sarcini al țării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Programul spațial civil al Chinei este de fapt militar, avertizează NASA