Europarlamentarul Siegfried Mureșan cere sancționarea colegului italian care a spus că „nu dă doi bani pe sinuciderea” unui deținut român

Redactor:
Sorina Ionașc
Europarlamentarul Siegfried Mureșan cere sancționarea colegului italian care a spus că „nu dă doi bani pe sinuciderea” unui deținut român
Europarlamentarul român Siegfried Mureșan cere sancționarea eurodeputatului italian care a spus că "nu dă doi bani pe sinuciderea" unui deținut român

Astfel, potrivit unui comunicat de presa remis gândul, Mureșan i-a trimis o scrisoare șefei Departamentului pentru Oportunități Egale, din cadrul guvernului italian, Ermenegilda Siniscalchi, în care i-a spus că declarațiile oficialului italian sunt inacceptabile și că ar trebui să fie sancționat în justiție.

„În aceste condiții, vă cer dumneavoastră și Oficiului Național de Luptă Împotriva Discriminării Rasiale să acționați în așa fel încât acest caz să fie adus în fața justiției italiene. Oferind exemple puternice și concrete opiniei publice din Italia, aveți oportunitatea de a vă aduce o importantă contribuție la lupta împotriva discriminării”, a solicitat a transmis Siegfried Mureșan, prin scrisoarea respectivă.

Concret, Gianluca Buonanno, membru al partidului xenofob Liga Nordului, a spus, într-un interviu pentru Radio 24, că se bucură de moartea unui deținut român într-o închisoare italiană și că ar fi foarte fericit dacă toți românii ar părăsi Italia.

„Nu dau doi bani pe sinuciderea deținutului român; aș fi mulțumit doar dacă toți românii din Italia ar reveni acasă. Nu îmi pasă absolut deloc că a murit unul. Infractorii de acest fel nu au nicio limită, iar mulți din această rasă, românii, omoară, comit masacre, pentru câțiva euro. Dacă s-a omorât, a fost alegerea lui, s-au economisit bani. Nu îmi pasă că s-a omorât un superinfractor. Unul mai puțin de întreținut, sunt de acord cu multe dintre comentariile făcute online”, a declarat italianul.

Aceste afirmații, potrivit europarlamentarului român, încalcă prevederile Directivei Consiliului 2000/43/CE privind principiul egalității de tratament între persoane, implementată deja în legislația internă de către Italia.

 

 

Inchide