Evacuări de urgență în Cehia, în zona unui depozit de muniție avariat

Evacuări de urgență în Cehia, în zona unui depozit de muniție avariat
Publicat: 06/12/2014, 18:13

„Evacuarea a început la ora (locală) 7.00 (8.00, ora României). Cele mai multe dintre persoanele evacuate au fost primite de rude și prieteni, iar câteva zeci de persoane sunt cazate la hoteluri și pensiuni din stațiunea termală Luhacovice”, a declarat pentru AFP Libor Netopil, un purtător de cuvânt al pompierilor.

Evacuarea a fost ordonată din cauza riscului reprezentat de o clădire puternic avariată în care sunt stocate grenade, potrivit unei purtătoare a poliției locale, Monika Kozumplikova.

„Două echipe de artificieri din cadrul poliției lucrează la fața locului”, a declarat Kozumplikova pentru AFP, fără să vrea să se pronunțe asupra duratei acestei intervenții.

„Depozitul cuprinde aproximativ 50 de clădiri, dintre care în 27 sunt stocuri de muniție cu o greutate totală de 7.000 de tone”, a precizat ea.

O explozie a avut loc pe 16 octombrie în acest fost depozit militar, administrat în prezent de o firmă privată, și a ucis doi angajați, în vârstă de 56 și 59 de ani. În clădirea în care a avut loc deflgrația se aflau aproximativ 50 de tone de muniție și bombe aeriene.

Mai multe alte explozii au avut loc în săptămânile de după prima deflagrație.

Consiliul pentru Securitatea Statului urma să se reunească într-o ședință extraordinară sâmbătă, la Slavicin, în regiunea respectivă, cu scopul de a analiza situația, în prezența premierului Bohuslav Sobotka.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase