EXCLUSIV| Medicul personal al lui Netanyahu, mărturii terifiante: „Am primit foc și moarte! Au batjocorit corpurile copiilor și ale femeilor gravide”

EXCLUSIV| Medicul personal al lui Netanyahu, mărturii terifiante: Am primit foc și moarte! Au batjocorit corpurile copiilor și ale femeilor gravide
Publicat: 17/10/2023, 08:30

Herman Berkovits, medicul cu origini maramureșene al premierului israelian Benjamin Netanyahu, a mărturisit – într-un interviu pentru Gândul – că la 11 zile zile de la atacul sângeros al Hamas, Israelul își plânge în continuare morții. Acesta susține că țara sa este în doliu, după masacrul care a avut loc și în care tineri, femei gravide, bebeșuși au fost uciși fără milă de gruparea teroristă Hamas. Până în prezent, un bilanț sumbru de 1300 de morți, în jur de 199 de ostatici, peste 4000 de răniți. 

Interlocutorul Gândul a mărturisit că, în aceste zile, aproape fiecare persoană din Israel se confruntă cu temeri și cu incertitudine, deoarece fiecare are un soț, o fiică sau un fiu, care luptă acum în armată.

Medicul premierului israelian Benjamin Netanyahu recunoaște că și el este în aceeași situație, nepoata sa fiind luptătoare în armata israeliană.

„La noi, fiecare om are valoare, este lumină și viața”

Herman Bercovich mărturisește că, tot ceea ce trăiesc acum, sunt lucruri greu de exprimat în cuvinte. Medicul recunoaște că pentru poporul israelian fiecare om are valoare, este lumină și viață, pe când la acești teroriști nu este importantă viața, ci, paradoxal, moartea.

„Israelul este încă în doliu. Deși au trecut 11 zile suntem în doliu, din cauză că așa de mulți tineri au fost măcelăriți. Sunt peste 1300 de morți, în jur de 199 de ostatici, peste 4000 de răniți.Vă dați seama că Israelul este în doliu și pentru faptul că  sute și sute de morți sunt carbonizați și nu pot fi identificați.

Vă dați seama ce înseamnă acest lucru pentru părinți? Să știi că ți-a murit copilul, dar nu este identificat și nu poate fi înmormântat, după religia evreiască, care spune că a doua zi după ce mori, trebuie să fii înmormântat. Au trecut 11 zile și încă nu este înmormântat, pentru că este carbonizat.

Sunt lucruri incredibil de dureroase. La noi, fiecare om are valoare, este lumină și viață. Familia și viața sunt importante. Pe când la acești teroriști nu este importantă viața, ci moartea. Vă dați seama ce luptă este între noi, între Israel, între evreii care care facem parte din dezvoltarea Occidentului și acești primitivi, rămași încă barbari.”

„Această țară este lovită de atâția ani de teroare”

Medicul evreu-român a mai punctat că Israelul este lovit de atâția ani de zile de teroare, recunoscând că de 47-48 de ani, de când s-a stabilit aici, nu își amintește o zi trăită fără frică și teroare.

„Durerea este, într-adevăr, mare. Și vreau să spun că fiecare are o anumită teamă, pentru că fiecare are un soț, o fiică sau un fiu care sunt în armată astăzi. Cum este și nepoata mea, care este o luptătoare. Este frumoasă ca o zână și ea este luptătoare în armată. Se luptă undeva, dar nu vrea să-mi spună, pentru că știe ce teamă am. Îmi trimite doar mesaje și îmi spune «bunicule, sunt bine, te iubesc, eu am grijă de tine.»

Această țară este lovită de atâția ani de zile de teroare. Eu care sunt de 47-48 de ani deja în Israel, nu cred că a fost o zi fără teroare la noi. Și astăzi (n.r. -luni) a căzut o rachetă în Tel Aviv, un oraș enorm, metropolitan. Aruncă rachete sporadice, 4-5 rachete, dar destul ca să bage un oraș întreg în adăposturi, fiindcă nu poți să știi unde cade această rachetă.”

„Lupta asta a noastră este una pentru existență / Căutăm pe acești teroriști, nu căutăm populație, nu căutăm copii”

Herman Berkovits, medicul cu origini maramureșene al premierului israelian Benjamin Netanyahu, susține că lupta israelienilor de acum este una pentru existență, împotriva unei grupări teroriste pentru care viața celorlalți nu are absolut nicio valoare.

„Trebuie să terminăm cu această organizație de fasciști, care au batjocorit corpurile copiilor, ale femeilor gravide, le-au ars corpurile. Vă dați seama că noi trebuie să răspundem cu armele împotriva lor. Căutăm pe acești teroriști, nu căutăm populație, nu căutăm copii.

Ăsta este și motivul pentru care le-am cerut să meargă în Sud, că noi ne concentrăm pe Nord și probabil în partea de Nord se va intra și forța armată. Iar acești teroriști nu dau voie populației din Gaza să plece și îi amenință, îi omoară dacă nu fac ceea ce le spune. Este pur și simplu o dictatură colosală. Populației le este teamă de ei. Hamas este o organizație teroristă, susținută, din păcate, de Iran, o țară foarte săracă, dar foarte puternică în armanent.

Eu sunt foarte uimit de tot ceea ce  se întâmplă în lume. Noi suntem astăzi pe front, suntem o țară mică, puternică, cu oameni patrioți și multă  lume este astăzi cu noi. Am văzut asta și în România. Dar există totuși și o populație – atât în România, cât și în alte părți ale lumii – care nu ne cred. Cred că totul este un fake-news, nu s-a întâmplat acest lucru. Eu am cerut oamenilor pe care îi cunosc în Israel să fie arătat totul, pentru ca lumea să vadă ceea ce se întâmplă.”

„Asta este ideologia musulmană și lumea nu se trezește”

Herman Berkovits mărturisește că banii dați de Israel pentru traiul populației din Fâșia Gaza au ajuns, în schimb, în posesia teroriștilor Hamas, care i-au folosit pentru construirea acelor tunele și  pentru armament, lucruri care se văd cel mai bine în atacurile sângeroase din ultimele zile.

„Nici noi nu ne-am trezit. Și noi am crezut tot timpul. Cum am putut să fim atât de naivi? S-au înarmat sub noi, iar noi am crezut că toți banii aceștia – milioane de dolari, o groază de bani ce s-a introdus în Gaza – am crezut că vor vor merge pentru binefacerile populației. Dar acești bani au fost folosiți pentru construirea acelor tunele groaznice și  pentru armament.

Toată lumea este mirată. Ei s-au pregătit să ajungă până-n Tel Aviv. Au avut armanent să omoare zeci de mii de oameni, asta este lozinca lor , logica lor. Să omori și să ucizi cât mai mulți evrei. Vă dați seama ce ideologie groaznică au.

Din păcate, noi deja am pățit-o. Le-am dat de mâncare, le-am dat apă, le-am dat energie. Noi am dat totul în Fâșia Gaza și uitați, la urmă, noi am primit foc și moarte. Nu este astăzi un om în Israel care să spună «haideți să facem pace cu Hamas, hai să oprim războiul.» Toată lumea zice trebuie «să terminăm cu ei, altfel, peste 4-5 ani, o să avem același lucru.» Asta este în viața lor, să nimicească, să omoare.”

Casa Albă cere deschiderea unui culoar între Fâșia Gaza și Egipt

John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Națională de la Casa Albă, a declarat că Washingtonul depune eforturi ”foarte, foarte intense” pentru deschiderea punctului de trecere din zona Rafah, la frontiera dintre Fâșia Gaza și Egipt.

”Sperăm ca astăzi, spre sfârșitul zilei, să putem deschide câteva ore acest culoar. Așteptăm și vom vedea cum merg lucrurile. Am avut speranțe și în ultimele zile, dar au fost spulberate. Egiptul trebuie să accepte deschiderea porților și să permită trecerea oamenilor. Purtăm discuții cu ei despre modalități”, a subliniat John Kirby, citat de postul de televiziune CNN.

Blinken reafirmă sprijinul SUA pentru Israel, dar cere protejarea civililor palestinieni

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a reafirmat, luni, dreptul Israelului de a se apăra de ”terorismul” organizației palestiniene Hamas, dar a evidențiat și importanța furnizării de asistență umanitară civililor din Fâșia Gaza.

Antony Blinken a reiterat ”sprijinul ferm” pentru ”dreptul Israelului de a se apăra de terorismul Hamas” și a evocat ”determinarea” Statelor Unite de a furniza asistență de securitate Guvernului israelian.

”Secretarul de Stat a discutat cu premierul Netanyahu despre coordonarea strânsă a Statelor Unite cu Națiunile Unite și cu partenerii regionali pentru a facilita furnizarea de a asistență umanitară civililor. Secretarul de Stat a discutat și despre angajamentul de eliberare în siguranță și rapid a persoanelor ținute ostatice de Hamas”, a comunicat Departamentul de Stat.

MAE, anunţ de ultimă oră despre românii BLOCAȚI în Gaza

Radu Filip, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), a transmis informaţii de ultimă oră despre situaţia românilor din Fâşia Gaza. 

Acesta a punctat că „până în prezent, din cei 350 de cetăţeni români şi membrii de familie pe care îi avem în atenţie, peste 200 de cetăţeni români şi membri de familie au solicitat sprijin în vederea evacuării din Fâşia Gaza.”

Radu Filip susține că, de la inceputul incidentelor din Israel au revenit în Romania, cu  28 de curse operate de Tarom și de alte companii private, 2220 de cețățeni români.

CITIȚI ȘI:

LIVE TEXT | Război în Israel: Armata israeliană lansează ”asediul total” asupra Fâșiei Gaza / Iranul a negat implicarea în atacurile asupra Israelului

EXCLUSIV | Rapoartele SRI arată că fanaticii Hamas se radicalizează până și la București! Adept al grupării, expulzat. Detalii din dosarul secret

LIVE TEXT | Război în Israel: Peste 3.000 de răniți, sirenele sună încontinuu. Ripostă agresivă împotriva Hamas

Un nou guvern de criză ar putea fi format în Israel, după atacurile devastatoare care au ucis sute de oameni

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?