LIVE TEXT | Război în Israel: Armata israeliană lansează ”asediul total” asupra Fâșiei Gaza / Mai multe rachete au căzut în apropierea Ierusalimului

LIVE TEXT | Război în Israel: Armata israeliană lansează ”asediul total” asupra Fâșiei Gaza / Mai multe rachete au căzut în apropierea Ierusalimului
Publicat: 09/10/2023, 09:14
Actualizat: 09/10/2023, 22:11

Armata israeliană a anunțat, luni, lansarea ”asediului total” asupra Fâșiei Gaza și atacarea unor poziții Hezbollah din sudul Libanului. Între timp, mai multe rachete au căzut în apropierea Ierusalimului. Premierul Benjamin Netanyahu avertizează că riposta Israelului ”va modifica Orientul Mijlociu”.

UPDATE

22.10

Dolarul american, considerat monedă sigură pe plan mondial, a înregistrat, luni, o creștere în raport cu euro, în contextul în care confruntările militare dintre armata israeliană și grupul islamist Hamas au generat temeri privind escaladarea conflictului în afara teritoriului palestinian Fâșia Gaza.

21.25

Bilanțul atacurilor comise în Israel de grupurile islamiste din Fâșia Gaza a ajuns la 900 de morți, au declarat oficiali citați de site-ul Ynetnews.com și de cotidianul Haaretz. Peste 2.506 persoane sunt rănite, dintre care peste 350 sunt în stare gravă.

În Fâșia Gaza, cel puțin 560 de persoane au fost ucise, iar alte aproximativ 2.900 au fost rănite în urma bombardamentelor efectuate de armata israeliană ca ripostă la atacurile lansate de grupurile militante Hamas și Jihadul Islamic.

20.30

Administrația de la Washington a inițiat contacte cu aliații pentru a se asigura că nimeni nu va încerca să profite de pe urma confruntărilor militare dintre armata israeliană și grupurile islamiste din teritoriul palestinian Fâșia Gaza, afirmă Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Națională al președintelui Joseph Biden.

19.25

Guvernul Israelului a negat, luni seară, că premierul Benjamin Netanyahu ar fi primit informații din partea serviciilor secrete egiptene privind iminența unui atac al grupurilor islamiste din Fâșia Gaza.

19.10

O fabrică a luat foc în orășelul israelian Sderot, în urma unui atac cu rachetă lansat de militanți din Fâșia Gaza.

18.50

Un militant din cadrul organizației șiite libaneze Hezbollah a fost ucis în bombardamentele efectuate de Israel în sudul Libanului.

17.30

Mai multe rachete lansate de militanți islamiști palestinieni au căzut în apropierea orașului Ierusalim și au fost raportate victime.

17.15

Armata israeliană a efectuat bombardamente în sudul Libanului, unde sunt poziții ale organizației islamiste șiite Hezbollah, după o serie de atacuri lansate din această zonă.

16.00

Cel puțin nouă cetățeni americani au fost uciși în atacurile palestiniene asupra Israelului, a comunicat luni Ambasada Statelor Unite. De asemenea, cel puțin zece britanici au fost uciși sau sunt dați dispăruți.

15.45

Riposta armatei israeliene la atacurile comise de grupurile militante palestiniene din Fâșia Gaza ”va modifica Orientul Mijlociu”, a avertizat luni premierul Benjamin Netanyahu.

15.40

O rachetă lansată de militanți islamiști din teritoriul palestinian Fâșia Gaza a căzut, luni, în apropierea Aeroportului Ben Gurion din Tel Aviv.

15.35

Cel puțin 560 de persoane au fost ucise, iar alte aproximativ 2.900 au fost rănite în Fâșia Gaza în urma bombardamentelor efectuate de armata israeliană ca ripostă la atacurile lansate de grupurile militante Hamas și Jihadul Islamic.

15.10

Uniunea Europeană și Guvernul Marii Britanii vor organiza reuniuni de urgență pe tema conflictului militar dintre Israel și grupurile islamiste din teritoriul palestinian Fășia Gaza.

14.30

Forțele militare israeliene vor lansa ”un asediu total” asupra teritoriului palestinian Fâșia Gaza. Operațiunea va include oprirea totală a alimentării cu utilități, inclusiv cu apă curentă, în timp ce atacurile asupra centrelor de comandă ale mișcării islamiste Hamas vor fi intensificate.

13:41

Ultima oră! Un cetățean român, MORT în războiul dintre Israel și Hamas

11:55

Încă aproape 100 de români au fost repatriați luni, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe, care recomandă în continuare cetățenilor să amâne planurile de călătorie în Statul Israel.

09:09

VIDEO | Hamas a comis un MASACRU la un festival de muzică în Israel. Peste 250 de cadavre au fost găsite, tinerii au fugit din calea gloanțelor

09:00

SUA trimit USS Gerald R. Ford cel mai mare portavion din lume în Marea Mediterană pentru a sprijini armata israeliană în războiul cu teroriștii Hamas.

08:00

Liderul majorității din Senatul SUA, Chuck Schumer, spune că senatorii au fost informați de Departamentul de Stat și ai Pentagonului și au primit asigurări că SUA vor oferi Israelului „tot sprijinul”.

08:35

Ministerul israelian al Sănătății spune că în această dimineață 2.382 de persoane au fost tratate în spitale din Israel pentru rănile suferite în timpul atacurilor teroriste ale Hamas.

8:00

Forțele israeliene au găsit un tunel lângă Kfar Aza prin care circa 70 de teroriști se infiltraseră în Be’eri, în decursul nopții. Cei mai mulți dintre atacatori au fost uciși în luptă.

7:55

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului, contraamiralul Daniel Hagari, neagă zvonurile privind lipsa unor echipamente din dotarea armatei.

6:10

Iranul a negat luni implicarea în atacurile Hamas și în invazia Israelului, deși susține Palestina „fără nicio rezervă”

Israel/razboi

5:45

Armata israeliană afirmă că avioanele sale continuă să lovească cu rachete Fâșia Gaza pentru a „spulbera capacitățile grupării teroriste Hamas”.

5:35

Ministerul de Externe din Emiratele Arabe Unite s-a declarat, totodată, îngrozit de informațiile privind faptul că civilii israelieni au fost luați ostatici din locuințele lor.

5:00

Președintele israelian Isaac Herzog a acuzat Iranul că ar fi parțial responsabil pentru atacul Hamas asupra Israelului. Războiul va fi unul de durată, a mai spus acesta.

1:08

IDF a anunțat oficial, duminică noapte, că peste 700 de israelieni au fost uciși, începând de sâmbătă dimineața, iar 2.150 au fost răniți. Forțele de apărare ale Israelului (IDF) au precizat că 3.284 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza, deși Hamas estimează un număr de 5.000, iar Israelul a lovit 653 de ținte Hamas.

Sursa foto: Profimedia

Citiți și

VIDEO | Liderul Hamas, Ayman Younis, ar fi fost ucis. Aviația israeliană l-ar fi spulberat cu tot cu casă. 150 de ținte din Gaza, lovite chirurgical

LIVE TEXT | Război în Israel: Peste 3.000 de răniți, sirenele sună încontinuu. Ripostă agresivă împotriva Hamas

EXCLUSIV | Evaluarea necruțătoare a unui analist israelian. Cum a fost posibil masacrul și ce urmează. „Coincidențe nefaste, plus o imensă neglijență”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
PLANUL UNGURILOR a devenit realitate. Nimeni nu ar fi crezut că VOR AJUNGE până aici
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?