VIDEO. Un avion cu peste 100 de persoane la bord s-a prăbușit într-o zonă rezidențială în Pakistan

VIDEO. Un avion cu peste 100 de persoane la bord s-a prăbușit într-o zonă rezidențială în Pakistan
VIDEO. Un avion cu peste 100 de persoane la bord s-a prăbușit într-o zonă rezidențială în Pakistan. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 22/05/2020, 14:56
Actualizat: 22/05/2020, 21:09

Un avion cu peste 100 de persoane la bord, aparținând companiei Pakistan International Airlines, s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din orașul pakistanez Karachi, după ce decolase din orașul Lahore.

UPDATE

Cel puţin două persoane au supravieţuit accidentului aerian din Pakistan, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de agenţia Associated Press.

Sursele au preferat să păstreze anonimatul. Anterior, primarul oraşului Karachi a declarat că toate persoanele aflate la bordul avionului au decedat, informează MEDIAFAX.

Video cu momentul în care Airbusul A320 Pakistan International Airlines se prăbușește într-un cartier rezidențial din apropierea aeroportului din Karachi, Pakistan.Detalii despre accident: https://bpne.ws/Lkpx?: Ibtihaj Ahmad

Publicată de BoardingPass pe Vineri, 22 mai 2020

ȘTIREA INIȚIALĂ

Aeronava zbura de la Lahore și ar fi urmat să aterizeze pe Aeroportul Internațional Jinnah, unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Pakistan, informează BBC.

Potrivit imaginilor publicate pe rețelele sociale, un nor dens de fum negru s-a format la locul prăbușirii avionului.

„Avionul s-a prăbușit la Karachi. Încercăm să confirmăm numprul persoanelor de la bord, dar din primele informații în aeronavă se aflau 99 de pasageri și opt membri ai echipajului”, a declarat Abdul Sattar Khokhar, un purtător de cuvânt al Autorității Aeronautice din Pakistan.

Aeroportul se apropia de momentul aterizării când s-a prăbușit în cartierul Model Colony din Karachi, la aproximativ trei kilometri de aeroportul unde trebuia să aterizeze.

Mai multe case au fost distruse în urma accidentului, conform postului Geo TV.

Armata pakistaneză a anunțat că militari din cadrul forțelor de reacție rapidă au ajuns la locul prăbușirii avionului pentru a participa la operațiunile de salvare.

Accidentul aviatic s-a produs la doar câteva zile după ce Pakistanul a permis din nou zborurile comerciale după perioada de restricții impuse din cauza pandemiei de COVID-19.

Pakistanul, o țară nesigură din punct de vedere al aviației civile

În ultimul deceniu, Pakistanul a înregistrat o serie de accidente aviatice de proporții. În 2010, un avion al companiei aeriene Airblue s-a prăbușit în apropierea capitalei Islamabad. Toate cele 152 de persoane aflate la bordul avionului au murit, acesta fiind accidentul aviatic cu cele mai multe victime din istoria Pakistanului.

În 2012, un Boeing 737-200 al Bhoja Air s-a prăbușit lângă Rawalpindi, provocând moartea celor 127 de persoane aflate la bord.

De asemenea, în 2016, o aeronavă a Pakistan International Airlines a luat foc în timp ce zbura din nordul țării spre Islamabad. La acea dată, 47 de oameni au murit în acel incident.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare în cadrul aceleiași facultăți, în 2015. A lucrat, începând din 2013, în cadrul agenției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase