Facebook, din scandal în scandal: Compania a trimis un doctor la mai multe spitale pentru a colecta date despre pacienți

Facebook, din scandal în scandal: Compania a trimis un doctor la mai multe spitale pentru a colecta date despre pacienți
Publicat: 09/04/2018, 10:17

Propunerea nu a trecut niciodată de etapa de planificare și a fost oprit după izbucnirea scandalului Cambridge Analytica, utilizatorii fiind consternați cu privire la modul în care compania gestionează datele utilizatorilor, scrie Ziarul Financiar.

„Acest proiect nu a avansat mai mult de etapa de planificare, și nu am primit, distribuit sau analizat datele nimănui”, a transmis un purtător de cuvânt al companiei pentru CNBC.

Dar începând cu luna trecută, compania a discutat cu mai multe organizații din sănătate, inclusiv cu Stanford Medical School și American College of Cardiology, în legătură cu încheierea unui acord de distribuție a datelor.

În timp ce printre datele împărtășite nu s-ar număra cele după care ar putea fi identificat un pacient, Facebook și-a propus să utlizeze o tehnică științifică denumită „hashing” pentru a potrivi indivizii existenți în ambele seturi de informații. Facebook a transmis că datele ar fi fost utilizate doar pentru cercetări conduse de comunitatea medicală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase