FBI a descoperit o dubă, parcată lângă Capitoliu, în care erau bombe și muniție!

FBI a descoperit o dubă, parcată lângă Capitoliu, în care erau bombe și muniție!
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 09/01/2021, 10:49
Actualizat: 09/01/2021, 10:51

Un bărbat din Alabama ar fi parcat miercuri o camionetă plină cu 11 bombe artizanale, o pușcă de asalt și o armă de mână la două blocuri de clădirea Capitoliului SUA, potrivit procurorilor federali.

Un alt bărbat ar fi apărut în capitala națiunii cu o pușcă de asalt și muniție și le-ar fi spus cunoscuților că vrea să împuște sau să-l calce cu mașina pe președintele Camerei, Nancy Pelosi, au spus procurorii, informează CNN.

Dezvăluirile sunt unele dintre cele mai neliniștitoare detalii pe care procurorii federali le-au făcut publice săptămâna aceasta, întrucât arată de fapt amploarea arsenalului disponibil revoltaților pro-Trump care au asaltat Capitoliul.

Alte persoane au fost acuzate că au avut la ei arme și muniții pe teritoriul Capitoliului. Mai multe persoane ar urma să fie acuzate pe măsură ce se desfășoară o anchetă de amploare.

Camionetă cu bombe, puști și muniție, parcată lângă Capitoliu!

Detaliile despre armele din camionetă apar în documentele federale care îl acuzau pe Lonnie Leroy Coffman din Falkville, Alabama, de infracțiuni federale. O echipă specială a detectat arsenalul în timpul acțiunii de verificare a complexului federal după ce protestatarii pro-Trump au pătruns în Capitoliu.

Departamentul de Justiție a anunțat vineri, 8 ianuarie, acuzații împotriva a 13 inculpați, inclusiv un parlamentar din Virginia de Vest și un bărbat care a intrat în biroul președintelui Camerei, Nancy Pelosi, și a stat la biroul lui.

În timp ce Coffman a fost arestat și acuzat de deținerea unei arme de foc neînregistrate și purtarea unui pistol fără licență, declarațiile făcute de autorități vineri arată cât de „explozivă” era situația miercuri, la Capitoliu.

Coffman, în vârstă de 70 de ani, a declarat poliției că are borcane umplute cu „polistiren topit și benzină”. Anchetatorii federali cred că această combinație, dacă ar exploda, ar avea efectul napalmului „în măsura în care determină lipirea mai bună a lichidelor inflamabile la obiectele pe care le lovește la detonare”, potrivit dosarului instanței.

Poliția a găsit și cârpe și „brichete” de pânză. Documentele instanței au declarat că acele articole și borcane umplute cu exploziv „apropiate unele de celelalte constituie o combinație de părți” care ar putea fi folosite ca „dispozitiv distructiv”.

Bărbatul acuzat ar avea un adevărat arsenal acasă!

Coffman își parcase camioneta la ora locală 9:15 lângă Clubul Național Republican, numit în mod obișnuit Capitol Hill Club. Clădirea respectivă se află într-un bloc al unei mari clădiri de birouri din SUA și a Bibliotecii Congresului. În camionul avease afla, de asemenea, o armă de mână pe scaunul pasagerului și o pușcă de asalt M4 Carbine, dar și muniție, au anunțat polițiștii.

Când poliția l-a găsit și l-a percheziționat la o stradă distanță, Coffman purta avea supra sa și un pistol de 9 mm și unul de calibru 22 în fiecare buzunar. Niciuna dintre armele găsite în camionul său sau asupra persoana sa nu erau înregistrate.

Coffman s-a prezentat în fața unui judecător federal săptămâna aceasta și este reținut cel puțin până la următoarea sa înfățișare judecătorească care va avea locmarți. El nu a introdus încă o plângere în instanță. Apărătorul public federal care îl reprezenta nu a răspuns vineri la o cerere de comentarii cu privire la acuzațiile împotriva clientului său.