O femeie a FURAT 1 milion de lire sterline de la locul de muncă și a trimis banii „iubitului” cunoscut pe internet. Bărbatul nici măcar nu există

O femeie a FURAT 1 milion de lire sterline de la locul de muncă și a trimis banii „iubitului” cunoscut pe internet. Bărbatul nici măcar nu există
O femeie a furat peste un milion de euro de la locul de muncă. I-a trimis unui bărbat întâlnit pe internet, care nici nu exista
Publicat: 19/07/2023, 15:29
Actualizat: 19/07/2023, 15:40

Manjit Singh, în vârstă de 60 de ani, a fost condamnată la închisoare pentru că a furat un milion de lire sterline de la locul de muncă și a trimis banii unui bărbat cunoscut cu ajutorul unei aplicații de întâlniri. „Iubitul” nici măcar nu există în realitate și, deocamdată, nu este vizat de ancheta poliției.

O femeie a furat aproape 1 milion de lire sterline de la angajatorul ei și a trimis banii unui bărbat care nu există, după ce a căzut victima unei fraude amoroase.

Manjit Singh a luat suma uriașă de la firma de avocați pentru care lucra și a transferat fondurile în contul bancar al unui presupus iubit pe nume Ravi Jani pe care l-a cunoscut pe un site de întâlniri.

Cu toate acestea, conform autorităților, „iubitul” femeii este unul fictiv, pentru că ea a fost păcălită de o persoană cunoscută pe internet. Până acum, escrocul nu a fost urmărit de poliție.

Femeia, în vârstă de 60 de ani, a lucrat pentru Lei Dat și Baig Solicitors din 2014, după ce și-a pierdut locul de muncă într-o organizație de ajutorare a femeilor.

Cum a avut acces la conturi

Procurorul de caz, Peter Killen, a spus că, până în 2019, i s-a permis să lucreze cu conturile firmei la care lucra, femeia transferând fonduri în cadrul companiei și efectuând plăți către terți.

În octombrie 2021, proprietarul firmei unde lucra femeia din Marea Britanie, Naeem Baig, a verificat soldul companiei și a descoperit în cont doar 40.000 de lire sterline, deși credea că acolo sunt cel puțin 800.000 de lire sterline, relatează publicația Liverpool Echo, citată de Mirror.

El a descoperit că opt tranzacții au fost efectuate în același cont irlandez sub numele Patricia Flannery, datând din 23 septembrie. Prima plată de 1.000 de lire sterline a fost urmată de transferuri de 5.000 de lire sterline și 14.200 de lire sterline în ziua următoare.

Ulterior au fost transferuri de 47.000 lire sterline, pe 27 septembrie, 87.700 lire sterline, pe 29 septembrie, și 155.080 lire sterline, pe 30 septembrie. Tranzacțiile au crescut în cele din urmă la 388.200 lire sterline pe 4 octombrie și 260.000 lire sterline pe 5 octombrie, ducând la un total de 958.180 lire sterline.

Cum a căzut pradă unui escroc sentimental

În timpul anchetei, femeia a povestit că l-a întâlnit pe bărbat, care se presupune că locuia în Dubai, online pe un site de întâlniri şi „a crezut că vrea să se căsătorească cu ea”. El i-a cerut inițial să-l „ajute cu câteva mii de euro”, dar apoi i s-au „cerut plăți din ce în ce mai mari”, despre care el a susținut că vor fi rambursate. Femeia a declarat că vorbea cu bărbatul la telefon de patru sau cinci ori pe zi și l-a văzut „o dată sau de două ori” pe FaceTime.

„I s-a spus că este frumoasă, el ar avea grijă de ea iar ei erau îndrăgostiți. Ea nu înțelege cum ar fi putut fi atât de naivă. În acel moment, trecea printr-o perioadă foarte dificilă”, a spus avocata femeii.

Manjit Singh a fost găsită vinovată de fraudă prin abuz în serviciu și a fost închisă pentru doi ani.

Sursa foto: The Mirror

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului