Fetele cuplului Obama, concepute IN VITRO. Michelle Obama își lansează AUTOBIOGRAFIA printr-un turneu în săli polivalente din SUA

Redactor:
Sorin Bogdan
Michelle Obama își lansează autobiografia "Becoming" prin adevărate spectacole în săli polivalente din orașele americane. Vezi primele detalii din carte și reacția imediată a lui Donald Trump

Fosta primă doamnă a SUA Michelle Obama mărturisește că s-a simțit „pierdută și singură” după ce a suferit un avort spontan în urmă cu 20 de ani, iar cele două fete ale cuplului au fost concepute prin fertilizare in vitro, potrivit Associated Press.

Pe 13 noiembrie, Michelle Obama lansează la nivel mondial cartea autobiografică „Becoming / Povestea mea„, în care își descrie fără rețineri viața, de la copilăria în Chicago și primele șocuri ale confruntării în public cu rasismul și până la sentimentul incredibil când a devenit întâia primă doamnă de culoare a SUA. Ea descrie dificultățile unei căsnicii cu un politician, mai tot timpul ocupat sau plecat de acasă.

„Am resimțit avortul spontan drept un eșec personal, pentru că nu știam cât de comune sunt avorturile spontane, fiindcă nu vorbeam niciodată despre acest subiect,” a povestit Michelle Obama pentru abcNews. La 34 de ani, ea a realizat că „ceasul biologic” nu este un mit și s-a decis să apeleze la fertilizarea in vitro.”

Michelle Obama nu crede că-l va putea ierta vreodată pe Donald Trump pentru că s-a alăturat celor care promovau falsa teorie că Barack Obama nu s-ar fi născut în Statele Unite. „A fost o încercare de diabolizare, bazată pe bigotism și xeonofobie,” spune fosta prima doamnă. „Ce s-ar întâmpla dacă o minte îngustă ia un pistol și pornește spre Washington? Daca ne atacă fetele? Cu aluziile sale răuvoitoare, strigate în gura mare, mi-a pus familia în pericol. N-am să-l iert niciodată.”

Donald Trump n-a avut nevoie de mai mult pentru a reacționa imediat la citatele despre el din cartea lui Michelle. Înainte de a pleca la Paris, președintele american a răspuns întrebărilor jurnaliștilor: „Michelle Obama a luat o grămadă de bani pentru cartea asta și a fost nevoită să introducă detalii cât mai controversate în ea,” a spus Trump. „Va dau și eu câteva replici pe măsură: Nu-l voi ierta niciodată pe Barack Obama pentru halul în care a ajuns Armata SUA datorită subfinanțării. Barack Obama a pus America în pericol.”

Michelle Obama își va lansa volumul autobiografic printr-un turneu de promovare prin Statele Unite, care începe marți, dar nu într-o librărie, ci într-o imensă sală polivalentă din Chicago. În ciuda prețului piperat (între 30 si 1.000 de dolari), zeci de mii de americani și-a cumpărat bilete să asiste la evenimentul care va fi moderat de Oprah Winfrey. Turneul va continua în săli de aceeași dimensiune din alte orașe americane, unde actrițe celebre (Reese Whiterspoon sau Sarah Jessica Parker, de exemplu) vor modera spectacolul.

Soții Obama au semnat un contract estimat la zeci de milioane de dolari, pentru a-și publica autobiografiile. După „Becoming”, va urma cartea lui Barack Obama, programată pentru anul viitor. Criticați pentru sumele pe care le vor obține, Barack și Michelle au declarat că o parte din veniturile din drepturi de autor vor fi donate organizațiilor caritabile, inclusiv Fundației Obama.

Becoming de Michelle Obama

 

Inchide