Fosta amantă a regelui Juan Carlos al Spaniei recunoaște că a primit 65 de milioane de euro de la acesta. „Mi i-a dat în semn de recunoștință pentru că am avut grijă de el”

Fosta amantă a regelui Juan Carlos al Spaniei recunoaște că a primit 65 de milioane de euro de la acesta. „Mi i-a dat în semn de recunoștință pentru că am avut grijă de el”
Fosta amantă a regelui Juan Carlos al Spaniei recunoaște că a primit 65 de milioane de euro de la acesta. „Mi i-a dat în semn de recunoștință pentru că am avut grijă de el”. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 21/08/2020, 18:28

Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, neagă că și-ar fi folosit fosta amantă, Corinna Larsen, pe post de paravan pentru a ascunde o eventuală mită de o sută de milioane de euro primită din partea fostului rege al Arabiei Saudite, potrivit unei scrisori pe care acesta a redactat-o în 2018 și publicată vineri de presa spaniolă.

De partea sa, în cadrul unui interviu acordat BBC, Corinna Larsen, un consultant în domeniul afacerilor, născută în Danemarca, a declarat că ar fi primit 65 de milioane de euro din partea fostului monarh, în 2012, potrivit thelocal.es.

În cadrul interviului acordat BBC, Larsen a explicat că fostul monarh i-a făcut „acest cadou extrem de generos” din „recunoștință pentru că a avut grijă de el”, dar și pentru că Juan Carlos îl aprecia pe fiul acesteia.

Larsen, care încă folosește în mod oficial numele de familie zu Sayn Wittgenstein, dobândit de la fostul său soț, este una dintre cele trei persoane investigate în Elveția în legătură cu o eventuală mită primită de Juan Carlos într-un cont dintr-o bancă elvețiană din partea fostului rege al Arabiei Saudite, Abdullah.

Ce suspectează autoritățile elvețiene

Procurorii elvețieni suspectează că acel cadou de 65 de milioane de euro despre care Larsen spune că l-a primit de la Juan Carlos ar fi fost de fapt o modalitate pentru ca fostul monarh să ascundă mita primită de la partea saudită.

În cazul în care aceste acuzații se vor confirma, iar banii au venit din surse ilicite, Larsen ar putea fi acuzată de spălare de bani, însă ea neagă acuzațiile.

Cu toate acestea, în cadrul unor conversații pe care le-a purtat cu un fost ofițer de poliție și care au fost înregistrate fără ca aceasta să știe, Larsen l-a acuzat de corupție pe Juan Carlos, despre care a spus că se deplasa frecvent în Orientul Mijlociu, de unde se întorcea „cu sacoșe de bani”. Informația a fost publicată de ziarul spaniol OK Diario.

În scrisoarea datată 12 august 2018, pe care Juan Carlos a trimis-o către avocatul său din Elveția, Dante Canonica, fostul rege a scris că donația făcută lui Larsen în 2012 „este irevocabilă”.

„Nu am primit niciodată vreun ban înapoi de la ea. Nici nu am cerut. Doamna Corina zu Sayn Wittgenstein nu a deținut bani care să îmi aparțină, în pofida a ceea ce a fost sugerat în presa spaniolă”, a scris acesta.

În timp ce Juan Carlos nu este investigat în mod oficial, declarațiile lui Larsen au ridicat noi semne de întrebare în legătură cu afacerile fostului rege, care fac obiectul unor investigații, atât în Spania, cât și în Elveția, anchete care l-au determinat pe Juan Carlos să părăsească Spania și să se mute în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei luni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Un milionar român, ajutat de un mic obiect. I-a purtat noroc la făcut mulți bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Fără el, lumea ar fi arătat cu totul altfel. Ziua în care s-a născut un...