Foștii președinți ai SUA, Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton, vor să se vaccineze împotriva COVID-19 în direct!

Foștii președinți ai SUA, Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton, vor să se vaccineze împotriva COVID-19 în direct!
Foștii președinți ai SUA, Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton, vor să se vaccineze împotriva COVID-19 în direct! / Sursă FOTO: Profimedia Images
Publicat: 03/12/2020, 10:40
Actualizat: 03/12/2020, 11:45

Foștii președinți ai SUA, Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton, se oferă voluntari pentru a-și face vaccinurile COVID-19 în direct pentru a promova încrederea publicului în siguranța vaccinului, odată ce Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente autorizează unul.

Cei mai recenți trei foști președinți ai SUA speră că o campanie de informare pentru a promova încrederea în siguranța și eficacitatea vaccinului ar fi un mesaj puternic, în timp ce oficialii americani de sănătate publică încearcă să convingă publicul să se vaccineze.

Freddy Ford, șeful de cabinet al lui Bush, a declarat pentru CNN că cel de-al 43-lea președinte l-a contactat pe doctorul Anthony Fauci – directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase și cel mai mare expert în boli infecțioase din țară – și pe doctorul Deborah Birx, coordonator la Casa Albă al unei echipe care se ocupă de genstionarea pandemiei, pentru a vedea cum ar putea ajuta la promovarea vaccinului.

Foști președinți americani, gata să se vaccineze în mod public împotriva COVID-19

„Cu câteva săptămâni în urmă, președintele Bush mi-a cerut să îi anunț pe doctorul Fauci și pe dr. Birx că, atunci când este momentul potrivit, vrea să facă tot ce poate pentru a-și încuraja concetățenii să se vaccineze. În primul rând, vaccinurile trebuie să fie considerate sigure și administrate populațiilor prioritare. Apoi, președintele Bush va aștepta să-i vină râdnul și se va vaccina cu plăcere în fața camerelor (n.r. de filmat)”, a declarat Ford pentru CNN.

Secretarul de presă al lui Clinton a declarat miercuri pentru CNN că și el ar fi dispus să se vaccineze într-un cadru public pentru a-l promova.

„Președintele Clinton se va vaccina cu siguranță de îndată ce un vaccin va fi disponibil, pe baza priorităților stabilite de oficialii din domeniul sănătății publice. Și va face acest lucru într-un cadru public dacă îi va ajuta pe toți americanii să facă același lucru (n.r. să se vaccineze)”, a declara Angel Urena .

Obama a declarat, într-un itnerviu care urmează să fie publicat joi, că dacă Fauci a spus că un vaccin împotriva coronavirusului este sigur, el îl crede.

„ (n.r. În) oameni precum Anthony Fauci, pe care îi cunosc, și cu care am lucrat, am încredere deplină. Deci, dacă Anthony Fauci îmi spune că acest vaccin este sigur și poate fi folosit, te imunizează împotriva COVID-ului, desigur, o mi-l fac. Vă promit că, atunci când va fi disponibil pentru persoanele cu risc mai mic, îl voi lua”, a spus Obama.

„S-ar putea să ajung să-l mă vaccinez la televizor sau să filmez procedura, doar pentru ca oamenii să știe că am încredere în această știință și că lucrurul în care nu am încredere este COVID-ul”, a adăugat el.

CNN i-a contactat reprezentanții fostului președinte Jimmy Carter pentru a vedea dacă ar fi dispus să să vaccineze în mod public.

Tatăl și mama lui Bush, fostul președinte George H.W. Bush și Barbara Bush au luat un zbor comercial în zilele de după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 pentru a promova încrederea publicului din nou în zboruri. George H.W. Bush și Clinton au lucrat împreună la strângerea de fonduri pentru zonele lovite de uraganul Katrina în 2005 și pentru alte cauze caritabile în anii de după mandatele lor de președinte.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Imagini fără precedent din Grecia cu norul saharian! Autoritățile elene au emis alertă de pericol...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Test de cultură generală. Cât de veche este specia Homo sapiens?