Foștii președinți ai SUA, Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton, vor să se vaccineze împotriva COVID-19 în direct!

Foștii președinți ai SUA, Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton, vor să se vaccineze împotriva COVID-19 în direct!
Foștii președinți ai SUA, Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton, vor să se vaccineze împotriva COVID-19 în direct! / Sursă FOTO: Profimedia Images
Publicat: 03/12/2020, 10:40
Actualizat: 03/12/2020, 11:45

Foștii președinți ai SUA, Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton, se oferă voluntari pentru a-și face vaccinurile COVID-19 în direct pentru a promova încrederea publicului în siguranța vaccinului, odată ce Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente autorizează unul.

Cei mai recenți trei foști președinți ai SUA speră că o campanie de informare pentru a promova încrederea în siguranța și eficacitatea vaccinului ar fi un mesaj puternic, în timp ce oficialii americani de sănătate publică încearcă să convingă publicul să se vaccineze.

Freddy Ford, șeful de cabinet al lui Bush, a declarat pentru CNN că cel de-al 43-lea președinte l-a contactat pe doctorul Anthony Fauci – directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase și cel mai mare expert în boli infecțioase din țară – și pe doctorul Deborah Birx, coordonator la Casa Albă al unei echipe care se ocupă de genstionarea pandemiei, pentru a vedea cum ar putea ajuta la promovarea vaccinului.

Foști președinți americani, gata să se vaccineze în mod public împotriva COVID-19

„Cu câteva săptămâni în urmă, președintele Bush mi-a cerut să îi anunț pe doctorul Fauci și pe dr. Birx că, atunci când este momentul potrivit, vrea să facă tot ce poate pentru a-și încuraja concetățenii să se vaccineze. În primul rând, vaccinurile trebuie să fie considerate sigure și administrate populațiilor prioritare. Apoi, președintele Bush va aștepta să-i vină râdnul și se va vaccina cu plăcere în fața camerelor (n.r. de filmat)”, a declarat Ford pentru CNN.

Secretarul de presă al lui Clinton a declarat miercuri pentru CNN că și el ar fi dispus să se vaccineze într-un cadru public pentru a-l promova.

„Președintele Clinton se va vaccina cu siguranță de îndată ce un vaccin va fi disponibil, pe baza priorităților stabilite de oficialii din domeniul sănătății publice. Și va face acest lucru într-un cadru public dacă îi va ajuta pe toți americanii să facă același lucru (n.r. să se vaccineze)”, a declara Angel Urena .

Obama a declarat, într-un itnerviu care urmează să fie publicat joi, că dacă Fauci a spus că un vaccin împotriva coronavirusului este sigur, el îl crede.

„ (n.r. În) oameni precum Anthony Fauci, pe care îi cunosc, și cu care am lucrat, am încredere deplină. Deci, dacă Anthony Fauci îmi spune că acest vaccin este sigur și poate fi folosit, te imunizează împotriva COVID-ului, desigur, o mi-l fac. Vă promit că, atunci când va fi disponibil pentru persoanele cu risc mai mic, îl voi lua”, a spus Obama.

„S-ar putea să ajung să-l mă vaccinez la televizor sau să filmez procedura, doar pentru ca oamenii să știe că am încredere în această știință și că lucrurul în care nu am încredere este COVID-ul”, a adăugat el.

CNN i-a contactat reprezentanții fostului președinte Jimmy Carter pentru a vedea dacă ar fi dispus să să vaccineze în mod public.

Tatăl și mama lui Bush, fostul președinte George H.W. Bush și Barbara Bush au luat un zbor comercial în zilele de după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 pentru a promova încrederea publicului din nou în zboruri. George H.W. Bush și Clinton au lucrat împreună la strângerea de fonduri pentru zonele lovite de uraganul Katrina în 2005 și pentru alte cauze caritabile în anii de după mandatele lor de președinte.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Dragnea i-a dat 'fatala' Irinei, după ce a văzut-o cu altul. Unde a ajuns să...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Dragnea i-a dat 'fatala' Irinei, după ce a văzut-o cu altul. Unde a ajuns să...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Adevărul despre miocardită. Efectul care sperie pe toată lumea. Ce s-a descoperit
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...