Dr. Anthony Fauci: Vaccinul împotriva COVID-19 ar putea să fie insuficient pentru eradicarea bolii!

Dr. Anthony Fauci: Vaccinul împotriva COVID-19 ar putea să fie insuficient pentru eradicarea bolii!
Epidemiologul Anthony Fauci / Foto: Facebook
Publicat: 13/11/2020, 10:55

Consilierul Casei Albe în criza COVID-19, Anthony Fauci, a declarat, joi, că vaccinul anti-COVID va apărea în curând, dar nu va fi suficient pentru a eradica boala.

Expertul în boli infecțioase a vorbit în cadrul unui webinar organizat de think tank-ul Chatham House și a respins ideea că oamenii pot deveni mai delăsători, după anunțul privind vaccinul anticoronavirus.

„Nu lăsați armele jos!”

„Cred chiar opusul…”, a spus Fauci. „Vine cavaleria, dar nu lăsați armele jos, continuați lupta, pentru că încă nu a a ajuns. Ajutorul e pe drum, dar nu a ajuns încă”.

„Pentru mine, acest lucru este un imbold mai puternic „Te rog, nu renunța. Nu dispera, se va termina totul curând”, față de „S-a încheiat, nu te mai teme de nimic”. Nu suntem gata. Trebuie să plusăm în privința măsurilor de sănătate publică!”, a adăugat Fauci.

Comentariile lui Fauci survin la trei zile după ce Pfizer și BioNTech au anunțat că vaccinul lor anticoronavirus este eficient în procent de peste 90% în vederea prevenirii infectării cu COVID, transmite CNBC.com.

Și se pare că toate țările se confruntă cu aceeași problemă, anume lipsa de comunicare eficientă în pandemie.

O nouă strategie de comunicare

„Avem nevoie de o nouă cale de comunicare, pe care oamenii să o înțeleagă”, a declarat dr. David Heymann, care a condus echipa OMS în timpul epidemiei SARS din 2002-2003.

„Societatea nu înțelege totul despre vaccinuri… inclusiv faptul că boala poate deveni, chiar și cu vaccinuri, endemică”.

„După cum spune David, chiar dacă temperăm virusul, acesta nu va fi eradicat”, a spus Fauci, vizavi de comentariile lui Heymann.

„Nu cred că vom eradica virusul. Cred că avem nevoie de un plan pentru a-l controla cazurile cronice. E posibil să devină endemic, un lucru de care trebuie să ne ferim și atâta tot”, a completat Fauci.

„Cu siguranță că nu va mai fi o pandemie, deoarece vaccinurile vor întoarce lucrurile”, a spus doctorul șef de la Casa Albă.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase