Iuliana Enache
01.01.2014
Internațional

Frontul Național, un partid francez extremist, califică drept „aberație” deschiderea pieței muncii pentru români și bulgari

Partidul de extremă dreapta francez Frontul Național a calificat drept "aberație" deschiderea pieței muncii din UE, miercuri, pentru români și bulgari, potrivit unui comunicat citat de Liberation, în ediția electronică.

Partidul de extremă dreapta francez Frontul Național a calificat drept „aberație” deschiderea pieței muncii din UE, miercuri, pentru români și bulgari, potrivit unui comunicat citat de Liberation, în ediția electronică. 

„Deschiderea totală în această miercuri a pieței muncii noastre pentru cetățenii români și bulgari este o aberație în plină criză economică și într-o perioadă de șomaj în masă”, a declarat partidul lui Marine Le Pen într-un comunicat.

Acesta apreciază că „împreună cu efectele deja dezastruoase ale directivei europene privind detașarea, care nu a fost reformată, această deschidere totală a pieței muncii va consolida și mai mult concurența neloială căreia i-au căzut victime muncitorii noștri și IMM-urile noastre”.

„În plus, adaugă FN, această reformă va fi percepută în România și Bulgaria ca un semnal al unei emigrații suplimentare către țările noastre și către Franța în particular”, adaugă comunicatul.

FN consideră, în consecință, că trebuie să se schimbe situația, respectiv „să se obțină într-o primă fază abrogarea directivei privind detașarea și restabilirea cât mai rapidă a controlului frontierelor”.

„Problema apartenenței noastre la UE trebuie să facă obiectul unei consultări a francezilor”, conchide comunicatul.

×
Inchide