FUNERALIILE lui George H.W. BUSH

Redactor:
Marinela Sarbu
Funeraliile fostului președinte al SUA George H.W. Bush. Vezi ce personalități l-au condus pe ultimul drum

Ceremonia se desfășoară la Catedrala Națională din Washington, începând cu ora locală 11.00, transmite postul CNN.

Printre personalitățile prezente la eveniment se numără președintele american Donald Trump și soția sa Melania și patru dintre foștii președinți ai Statelor Unite, alături de soțiile acestora, inclusiv fiul acestuia și fostul președinte american, George W Bush și mai mulți membri ai familiei acestuia.

La ceremonie este prezent cancelarul german Angela Merkel, fostul vicepreședinte Joe Biden, procurorul general Matthew G. Whitaker, fostul președinte Jimmy Carter, precum și numeroși membri ai Congresului american.

Sicriul celui de-al 41-lea lider de la Casa Albă acoperit de drapelul american a fost depus miercuri dimineață la Capitoliu pe acordurile melodiei „Marșul Președintelui”, și au fost trase 21 de salve de tun.

Coloana oficială a părăsit apoi clădirea Capitoliului și s-a îndreptat spre Catedrala din Washington.

George H.W. Bush a murit sâmbătă la vârsta de 94 de ani.

Funeraliile lui Georrge H.V. Bush

Decesul fostului președinte american a fost anunțat printr-un mesaj postat pe Twitter de purtătorul său de cuvânt, Jim McGrath. Cauza morții nu a fost încă făcută publică, dar acesta anunțase încă din anul 2012, că suferă de o formă a bolii Parkinson.

Înainte de a fi ales în funcția de președinte, George H.W. Bush a fost un pilot în Marina americană, decorat pentru serviciile sale, a îndeplinit funcția de congressman, a fost delegat al Națiunilor Unite, președinte al Partidului Republican, reprezentant la Beijing și director al CIA.

Foto: Hepta

 

Inchide