Gafă uriașă a premierului francez, după ce a vizitat o insulă din Oceanul Indian: ”Este un loc major din Pacific”

Gafă uriașă a premierului francez, după ce a vizitat o insulă din Oceanul Indian: ''Este un loc major din Pacific''
Publicat: 15/06/2015, 23:07

‘La Reunion este primul departament, este prima regiune de peste mări, cu cei 800.000 de locuitori reprezintă un loc major în Pacific’, a afirmat șeful guvernului, care a efectuat de joi până sâmbătă un turneu în teritoriile franceze de peste mări La Reunion și Mayotte.

Una dintre cele două jurnaliste care îl intervievau a subliniat eroarea în întrebarea următoare, citându-l și corectându-l în același timp pe Manuel Valls: ‘Pentru că La Reunion ocupă un loc major în Oceanul Indian, pentru ce nu preferați să recrutați locuitori și de acolo?’

Această eroare a declanșat o serie de comentarii ironice și critice pe Twitter, în special din partea filosofului Michel Onfray și a deputatei republicane Valerie Rosso-Debord.

‘Aflat la fața locului, Valls face din Reunion ‘un loc major în Pacific’. Nu poți fi bun în același timp la fotbal, tenis și geografie’ (Michel Onfray).

‘Reforma colegiului să fi corectat lacunele geografiei și istoriei cu privire la insula Reunion? Mă îndoiesc’ (Valerie Debord).

‘Alunecare de teren majoră în Reunion. Insula se află în plin Pacific, potrivit expertului Valls’, comentează alt internaut.

‘Păcat că Valls a plasat La Reunion în Pacifc, pentru că în fond el are dreptate: era un antipod cu puternic potențial în Oceanul Indian’, afirmă altul.

‘Ia te uită, se pare că La Reunion — potrivit lui Valls — a migrat în Oceanul Pacific!’, se ‘miră’ un al treilea, conform Agerpres.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase