GEORGE FLOYD. Întreprinderile mici și magazine ale unor brand-uri de lux sunt jefuite în urma protestelor pentru moartea lui George Floyd

GEORGE FLOYD. Întreprinderile mici și magazine ale unor brand-uri de lux sunt jefuite în urma protestelor pentru moartea lui George Floyd
CAZUL GEORGE FLOYD.
Publicat: 02/06/2020, 23:56
Actualizat: 09/06/2020, 11:25

Întreprinderile mici și comercianții cu amănuntul sunt  jefuite și vandalizate, iar unii oameni au profitat de această dată în urma protestelor pentru nedreptatea rasială și moartea lui George Floyd, pentru a transmite un mesaj față de inegalitatea economică, pentru că recent au fost vandalizate magazine ale unor brand-uri de lux. O parte a publicului critică actele de vandalism, spunând că este  lipsă de respect pentru cauza inițială, însă se critică, în video-ul respectiv, și faptul că, în astfel de video-uri sunt arătate doar persoanele de culoare, întărind ura rasială în această perioadă. Unul dintre grupurile comerciale naționale ale industriei Retail Industry Leaders Association, a recunoscut că protestele au perturbat activitatea retail-erilor.

Într-un video postat recent pe platforma de socializare Facebook de către actrița Meryl Streep, se poate observa cum zeci de persoane vandalizeză un magazin cu articole de îmbrăcăminte și ies cu ce doresc.

Meryl Streep. Sursă FOTO Facebook

Unii oameni au profitat în urma protestelor pentru nedreptatea rasială și moartea lui George Floyd

În video se poate auzi cum persoana care filmează îi întreabă pe cei care au decis să meargă la ”shopping” dacă au blocat traficul doar pentru a profita de moment și îi roagă să prezinte ce și-au ales din magazinul respectiv.

Oh , My God . ??

Publicată de Meryl Streep pe Marţi, 2 iunie 2020

Un internaut comentează astfel:

„Acesta este o  lipsă de respect față de cauza inițială …”

Altul critică contul actriței și spune:

„Postezi asta … despre oameni de culoare care fură – și nu postezi despre polițistul alb care a luat viața unei persoane de culoare”.

Magazinele de lux – în special în zonele bogate din Beverly Hills și SoHo – au fost jefuite și vandalizate în weekendul trecut.

Se pare că actele de vandalism au ca scop transmiterea unui mesaj față de inegalitatea economică, pentru că recent au fost vandalizate magazine ale unor brand-uri de lux. Multe dintre magazine au fost vandalizate, lăsând în urmă mesaje precum „mâncați pe cei bogați”.

Deși întreprinderile mici și comercianții cu amănuntul sunt de asemenea jefuite, unii oameni au profitat de această dată pentru a-și exprima în mod specific frustrarea față de alte aspecte ale societății americane – cum ar fi inegalitatea economică.

În SoHo, unul dintre cele mai scumpe cartiere din SUA, multe magazine de lux au fost deja îmbarcate din cauza închiderilor pe fondul pandemiei coronavirusului. În timp ce pandemia nu a provocat jafurile devastatoare pe care mulți se așteptau că le poate provoca, vandalismul a escaladat în urma protestelor pentru nedreptatea rasială și moartea lui George Floyd la mâna unui ofițer de poliție din Minneapolis.

Chanel, Goyard, Gucci și Hermes sunt unele dintre cele mai notabile nume în lux și unele dintre cele mai recunoscute simboluri ale bogăției și exclusivității. Acestea se numărau printre magazinele vizate de vandaliști.

Gucci pe Rodeo Drive în Beverly Hills, California

În ultimele trei luni, 40 de milioane de americani au solicitat șomaj din cauza disponibilizărilor coronavirusului. Între timp, miliardarii americani au devenit mai bogați cu 434 miliarde de dolari, a informat CNBC pe 21 mai.

Retailerii de top, cum ar fi Chanel și Gucci, sunt unele dintre cele mai recunoscute nume în lux, ceea ce înseamnă că sunt, de asemenea, simboluri ale bogăției și exclusivității. În timpul protestelor, multe dintre magazine au fost defacate cu cuvintele „mâncați pe cei bogați”.

Magazin Chanel pe strada Newbury din Boston, Massachusetts.

Violența care a decurs din ultimele nopți a stricat încrederea fragilă a unei națiuni care se luptă deja cu anxietate, frustrare și frică.

Comercianții cu amănuntul și restaurantele închise de pandemia coronavirus tocmai începuseră să își redeschidă afacerile.

Dar, în ultimele zile, protestele la nivel național susținute de moartea lui George Floyd în Minneapolis au dus la sporirea magazinelor și la jefuirea și au forțat multe uși să fie închise din nou.

În weekend, protestatarii au mers prin orașe, inclusiv New York, Dallas, Atlanta și Chicago, cu semne și apeluri la justiție pentru Floyd, un bărbat neînarmat care a murit în timp ce un ofițer de poliție din Minneapolis a fost îngenuncheat pe gât. Au avut loc confruntări violente cu poliția și avarierea bunurilor, iar primarii au răspuns cu curfew-urile din oraș, reducând în continuare tensiunea.

Protestele au lăsat în urmă imagini zdrobitoare din întreaga țară: ferestre îmbarcate la comertul integral Whole Foods, deținut de Amazon. Magazinele cu autoturisme înlăturate de Chanel și de autocare din districtele comerciale de lux SoHo și Fifth Avenue din Manhattan. Un magazin flagrant Nordstrom vandalizat din Seattle.

În centrul orașului Dallas, ferestrele de sticlă de pe partea din față a magazinului emblematic al lui Neiman Marcus au fost spulberate, adăugând sarcinile pe care lanțul de magazine de lux le întâmpină deja în instanța de faliment.

Protestele s-au adăugat la lista de provocări din ce în ce mai importantă a retailerilor și restaurantelor. Companiile au fost nevoite să muncească din greu pentru a rămâne în afaceri, întrucât comenzile de ședere la domiciliu au închis centrele comerciale, au oprit serviciul de mâncare în alimentație și au schimbat întreprinderile online. Mulți au îmblânzit mii de angajați, au redus salariile directorilor și au redus liniile de credit. Și unii riscă să se alăture J.Crew, J.C. Penney, marți dimineața și magazinele din etapa pentru a depune pentru faliment.

Unul dintre grupurile comerciale naționale ale industriei Retail Industry Leaders Association, a recunoscut că protestele au perturbat activitatea retailerilor.

„În ultimele săptămâni a existat sentimentul că lucrurile se îndreptau în direcția corectă și că redeschiderea cu atenție a economiei era posibilă și că un sentiment de normalitate era la colț”, a spus președintele său Brian Dodge într-o declarație. „Dar moartea fără sens a lui George Floyd și violența care a decurs din ultimele nopți s-au spulberat mai mult decât vitrine, a stricat încrederea fragilă a unei națiuni care se luptă deja cu anxietate, frustrare și frică.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului