GEORGE FLOYD. Oficial din Poliție, mesaj pentru Donald Trump: Ține-ți gura dacă nu ai nimic constructiv de spus | VIDEO

Redactor:
Gândul
GEORGE FLOYD. Oficial din Poliție, mesaj pentru Donald Trump: Ține-ți gura dacă nu ai nimic constructiv de spus | VIDEO
Donald Trump, pus în fața unor noi dezvăluiri

Șeful Poliției din orașul american Houston, Art Acevedo, l-a criticat, în cadrul unui interviu acordat pentru CNN, pe președintele Statelor Unite, Donald Trump, pentru atitudinea sa în cazul protestelor provocate de moartea lui George Floyd.

În cadrul unui interviu acordat jurnalistei CNN Christiane Amanpour, Art Acevedo a fost rugat să comenteze o declarație a președintelui Donald Trump, apărută în presă, în cadrul căreia liderul de la Casa Albă le cerea guvernatorilor statelor americane să „domine” protestele,

„Vreau doar să îi spun președintelui Statelor Unite, în numele tuturor șefilor de Poliție din această țară următorul lucru: Vă rog, dacă nu aveți nimic constructiv de spus, țineți-vă gura”, a declarat Art Acevedo.

Totodată, Acevedo a încercat să explice că în momentele dificile provocate de protestele din Statele Unite problema nu trebuie pusă în acest fel. El a declarat că nu este vorba despre dominare în acest caz, ci despre faptul că autoritățile ar trebui să le câștige încrederea protestatarilor.

Acevedo i-a mai cerut președintelui american să nu mai facă declarații care ar putea să pună în pericol viețile oamenilor.

Totodată, șeful Poliției din Houston a făcut apel la americani ca la următoarele alegeri să meargă la vot și să fie extrem de atenți pe cine vor vota, pentru ca astfel de situații să nu se mai repete.

„Puteți alege. Trebuie să vă faceți auziți în cabinele de vot și să continuați să manifestați pașnic, pentru ca atenția să rămână concentrată pe greșelile polițiștilor. Să fim serioși, nu este vorba doar despre Poliție, ci despre societate, despre inechitățile din această societate”, a adăugat Acevedo.

Protestele au continuat în Statele Unite

Pe data de 25 mai, George Floyd, un cetățean american de culoare în vârstă de 46 de ani, a fost încătușat de un polițist, care, ulterior, s-a așezat cu genunchiul pe gâtul acestuia, cu toate că bărbatul fusese deja imobilizat. George Floyd a murit în urma intervenției Poliției.

Modul în care polițiștii au acționat în acest caz a provocat un val de revoltă în rândul americanilor, iar în zeci de orașe din Statele Unite au izbucnit proteste violente față de utilizarea excesivă a forței de către polițiști, în special față de persoanele de culoare. Ulterior, în semn de solidaritate față de situația din Statele Unite, au fost organizate proteste și în unele capitale europene.

Inchide